Matuszczak Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Ja mieszkam w Iławie, to jest na Mazurach. I nie mam zadnych kwater do wynajecia, ale jak cos to moglbym znalesc jesli by ktos chcial na lato.pozdrawiam Jeżeli Iława to Mazury, to ja jestem Hans Kloss PozdrMatuszczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaśka Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 No więc moi drodzy. Z tej strony rodowita Iławianka z krwi i kości :mrgreen: Misteczko jest super ale niestety tylko latem, w zimie nic tam się nie dzieje. Ludzie są bardzo biedni a bezrobocie sięga 50%. Kiedyś to miasteczko tętniło życiem, niestety zakazy które porobiono zniechęciły turystów a osoby wynajmujące kwatery przez okres lata chcą zarobić na najbliższe 10 lecie. Także polityka w tym mieście całkowicie zniszczyła turystykę. Mieszkałam w tym mieście przez 28 lat i niestety widziałam jak z fajnego miasta zaczęło robić się rumowisko. Latem są imprezy w muszli koncertowej ale niestety tylko do 24 bo ludziom muzyka przeszkadzała :buttrock: nad jeziorem aby sobie popływać i pogrzać dupsko na plaży trzeba wybulić kaskę bo prywaciarze pozamykali swoimi posesjami dostęp do jeziorka. Jest coraz gorzej, motorówki mają już tylko wyznaczony pas do pływania a skutery są całkowicie zabronione. Oczywiście nadal największą frajdę mają żeglarze bo dla nich cały Jeziorak jest udostępniony. Przykro mi o tym pisać ale dziś większość ludzi już tam nie jeździ bo prawda jest taka, że za te same pieniądze spędzą wczasy w Chorwacji lub Hiszpanii. Polska przestała być atrakcyjna i to nie z powodu braku jakichkolwiek widoków czy przepięknych miejsc lecz z powodu zachłanności polaczków :( Pomimo wszystko zapraszam jednak do Iławy, co roku jest organizowany zlot motocyklistów, więc może wspólnymi siłami uda nam się cokolwiek w tym mieście zmienić :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 co roku jest organizowany zlot motocyklistów, więc może wspólnymi siłami uda nam się cokolwiek w tym mieście zmienić pewnie go organizujesz :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Bravo Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Ja mam w ilawie najblizszy polmozbyt z czesciami do mojego ukochanego simsonka :D Ogolnie fajne miasto . Mieszkam w lubawie jest to powiat ilawski i mamy fajne poczatki tablic "NIL" Jak bedzie oragnizowany ten zlot to dajcie znac na forum moze wpadne. Nawet widzialem z ilawy duzo osob na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Co do zlotu w Iławie, to juz niestety nie jest organizowany :cry: . A szkoda, bo był naprawdę świetny. Miła rodzinna atmosfera, park maszyn, zero ludożerki. Na tym zloccie obowiązkowo trzeba było być. Szkoda że iławski Boxer zaprzestał organizacji tej wspaniałej imprezy. Pozostały zdjęcia i wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blinek Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 No nic mi o tym, nie wiadomo. Moze pogadać z sąsiadem, ktory to organizował itd. moze cos się uda zrobić. Bo szkoda by było, zeby takiego zlotu nie było. :P ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Blinek, jeśli możesz rusz temat. Szkoda zaprzepaścić tak wspaniałej imprezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blinek Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Wlaśnie dziś rozmawiałem z sąsiadem i powiedzial, że tym co organizuja w Iławie zloty juz im się nie chce, ale mówił, że by chcieli zrobić jubileuszowy juz 10 i na tym zakonczyc. No szkoda trochę, ale za kilka lat myślę, że więcej bedzie takich miłośników jednośladów,że bedą chcieli organizować nowe zloty.Dlatego jeszcze nie wiadomo,czy się odbędzie. Jak coś to dam znać.POzdro. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi