Skocz do zawartości

filmiki edukacyjne...

awful
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie' date='

Może macie mocne argumenty, bardziej słowne typu humorystycznego, jak zmusić dorosłego współpasażera do zapinania pasów .

Czasami wiżę ze sobą na przoodzie takiego upartego znajomego, który pasami się tylko "obkłada".

Pozdrawiam,

Beata[/quote']

No nie wiem Beata kogo Ty tam wozisz ale dorosły człowiek to raczej się tak nie zachowuje. :?

A wiecie....ja to jednak nawyk zakładania pasów mam wyrobiony idealnie ;)

Wczoraj dałem ognia....uff...pożądnie, no i odpadłem. Gdy się obudziłem, siedziałem na tylnym siedzeniu zaplątany w pasy, które podobno sam założyłem :D czego absolutnie nie pamiętam 8)

• 5 tygodni później...

ja szczerze mówiąc długo jeździłem bez pasów... po zrobieniu prawa jazdy zakupiłem sobie starą wołgę, niestety jedyną ( no może jedną z niezwylke nielicznych) wadą tego auta były pasy. Głównie dlatego, że wysuwały się nie z góry tylko z dołu. Wyobraźcie sobie, że wyjeżdżacie pomalutku z bocznej uliczki, g widać, bo np. auta zaparkowane albo krzaki albo inny piernik, a samochód ma dość długą maskę, plus jeszcze metr od kierowcy do kierownicy. No i co robicie? a no próbujecie się pochylić do przodu, coby zminimalizować konieczność wyjechania jak krowa na środek żeby cokolwiek zobaczyć. Próbujecie, a tu nic, bo jako że góra jest sztywna a wysuwa się dół to pasy trzymają przy fotelu. Nie raz mi się zdarzyło że w takiej sytuacji musiałem się rozpiąć, no w końcu olałem jeżdżenie w pasach.

Wiele wody upłynęło, auto już dawno mam inne, ale sporo czasu zajęło mi wyrobienie nawyku zapinania po paru latach jeżdżenia bez.