Pucjan Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Witam,Mam GS-a 400 z 80' w którym poleciały mi pierścienie i chcę do niego wsadzić silnik od GSX-z 400 z 83' który jest po wypadku i nie ma żadnych papierów. Jak mam udokumentować taką zamianę i czy w ogóle bo przecież w dowodzie nie ma numerów silnika...Pucjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Od przeszlo miesiaca nie trzeba w zaden sposob dokumentowac wymiany silnika. Silnik jest traktowany jak kazda inna czesc zamienna. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 ta sama pojemnosc to tylko przekladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czyli w umowie kupna-sprzedaży również nie trzeba wpisywać numerów silnika, nawet jeśli one są na nim nabite? A co jak ktoś jeszcze nie ma tego nowego dowodu i chce wymienić silnik? Też nie musi tego zgłaszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 a jak wygląda sprawa jeżeli chce już wstawić silnik od innego motoru( zupełnie inny motor)?? taki manewry nie wchodzą chyba w gre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czyli w umowie kupna-sprzedaży również nie trzeba wpisywać numerów silnika' date=' nawet jeśli one są na nim nabite? A co jak ktoś jeszcze nie ma tego nowego dowodu i chce wymienić silnik? Też nie musi tego zgłaszać?[/quote'] Skoro numer silnika przestal byc znakiem identyfikujacym konkretny motocykl to i nie ma koniecznosci wymieniac go w umowie kupna-sprzedazy. Zalecalbym jednak wpisanie tego numeru do umowy jesli kupujemy motocykl ze starym dowodem rejestracyjnym i numer tam wbity zgadza sie faktycznie z numerami na silniku - jakby nie patrzec to zawsze kilkanascie cyferek wiecej, ktore moga pomoc w identyfikacji pojazdu w razie czego. Stary czy nowy dowod wymieniajac silnik nie musisz zglaszac tego wydziale komunikacji. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi