robak Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 A co z boczkami w enduro ? są one dośc giętkie. Spawać bawić sie z żywicą ?plastiki w enduro są zbyt gietkie i naprawa nic nie da bo ponownie popękają Ile takie spawanie może kosztować ?. Jak narazie nie moge dorwać boczku do mojej yamaszki za spawanie zapłacoisz pewnie tyle co za używany plastik przestań ściemniac, że nigdzie nie ma boczków do dt 80 - kup sobie dizmar albo giełde motocyklowa i poszukajkolejny raz potwierdza się, że dzisiejsza młodziez potrafi korzystać jedynie z allegro :) :roll: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=79178565pzdr probowal to juz ktos?? :roll: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 http://allegro.pl/show_item.php?item=79178565pzdr probowal to juz ktos?? :roll: :roll: U mnie w pracy zbrojarze na blacharnii czasem stosują taki klej. Ja przykleiłem nim urwaną końcówke odpowietrznika przy filtrze powietrza w samochodzie. Trzyma ju zponad rok. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 witam zawsze sam "spawałem " takie owiewki jezeli była taka potrzeba, to nie jest żadna filozofia porzebna jest zwykła lutownica kawałki starych owiewek na wypadek uzupełnienia ubytku jakies piwko obok zeby sie nie nudziło a z tą żywica to żeczywiscie tak jest słabo się trzyma . pozdrawiam. hehe... takim czyms to mozesz sobie spawac, ale owiewki motocyklowe. przyznam ze sam korzystalem z czegos takiego i trzyma sie znakomicie, ale owiewki motocyklowe(na przykladzie hondy ns1) nie przetapiaja sie tak jak normalny plastik. spawanie profesjonalnie wymaga nalozenia specjalnej siatki itd. a co do ppodanego powyzej preparatu, moge jedynie powiedziec ze firma WURTH naprawde zna sie na tym co robi. ich produkty sa raczej z najwyzszej polki, ale ceny tez maja niezle. mi brat z roboty (wyniosl coprawda) dal odrdzewiacz 300ml, ktory normalnie w sklepie kosztuje w granicach 70-80zeta(tak jak 4-5 WD-40) ale naprawde byl swiatny. mysle wiec ze ten preparat tez bedzie sie spisywal jako tako:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarena gpz500 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 a ja urzywam do spajania pęknietych plastików maskownic od głośników :( Wiecie taka blaszka z dziurkami. wycianam z niej paski róznej grubośći a potem przykładam do plastiku i nagrzewam lutownicą! Trzyma perfekcyjnie i jest mało widoczne !! polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 hehe... takim czyms to mozesz sobie spawac, ale owiewki motocyklowe. przyznam ze sam korzystalem z czegos takiego i trzyma sie znakomicie, ale owiewki motocyklowe(na przykladzie hondy ns1) nie przetapiaja sie tak jak normalny plastik.spawanie profesjonalnie wymaga nalozenia specjalnej siatki itd. a co do ppodanego powyzej preparatu, moge jedynie powiedziec ze firma WURTH naprawde zna sie na tym co robi. ich produkty sa raczej z najwyzszej polki, ale ceny tez maja niezle. mi brat z roboty (wyniosl coprawda) dal odrdzewiacz 300ml, ktory normalnie w sklepie kosztuje w granicach 70-80zeta(tak jak 4-5 WD-40) ale naprawde byl swiatny. mysle wiec ze ten preparat tez bedzie sie spisywal jako tako:Dzadnej siatki nie trzeba bylo w moim przypadku, gosc po prostu wstawil mowy duzy kawalek plastiku w miejsce starej, h*jowej zywicy i dookola obspawal.A tak jak juz napisal magneto ta firma robi pozadne rzeczy. Mam kilka ich produktow (zwykly smar, smar do lancucha w sprayu .....) i sprawuja sie dobrze :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodawca Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C774628 znalazłem przypadkowo więc wrzuciłem :(:)pzdr Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexx Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Spawam plastiki już kilka lat i występują też tworzywa których się nie da pospawać bo np kruszą sie itd. wtedy tylko żywica. Spawałem teraz plastiki do crossa i powiem że wyszły ok Bez malowania. Plastiki mają swoje symbole np ABS ASA PP itd jest ich setki i jak się pospawa owiewkę z ABSu tworzywem np PP to możesz sobie włożyć taką owiewkę w d.... powiedzenie mówi ( jak gówno gównem robisz to gówno masz) Plastiki topią się w określonych temp . np 350*C 650*C i chcę widzieć jak lutownicą zrobisz odpowiednią temp. bo można plastik rozgrzać za mocno i lipa z owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi