pawel_scibior Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Z PRO-LINKa zrobisz n00b-LINKa :biggrin: A tak poważnie, to o ile jest taka techniczna możliwość zmontowania tego zawiasu, sądzę że straci on swoje właściwości... Ale... Jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz :buttrock: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris3 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Witam, mam pytanko do posiadaczy hondy mtx 80. Do jakich obrotów wykręca się wasza fura podczas jazdy bo moja tylko do 8tys i nie wiem czy nie powinna więcej się wykręcać, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ja tego nie wiem kris bo mam 125. Ci co maja MTXa 125 niech zajrzą do tego tematu: http://forum.motocyklistow.pl/Szukam-lozys...7r-t106992.html Może ktoś z was będzie umiał mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilerl Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Orjentuje się ktoś czy pasuje obrotomierz z crm-ki do mtx-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_scibior Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Prędkościomierz na pewno, na 90% obrotek też. Ja bym kupił :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilerl Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Jeżeli już by podszedł, to nie wiem czy nie będzie oszukiwał, do od crm-ki jest wyskalowany do 12 tys, a w mtx-ach były do 9 tys. Dlatego wolałbym być pewny, że będzie pasował. Może już ktoś na forum zakładał obrotomierz z crm do mtx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTX Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Siemka. Jestem tu nowy. Moim zdaniem bez zadnego problemu mozesz zalozyc te zegary od tamtego motoru. obrotomierz w motorach dziala na tej samej zasadzie i nie bedzie zadnej roznicy. Boczki i tylny błotnik zrobiłem sam z pcv. Z arkusza wycinasz kształt, podgrzewasz, wyginasz i montujesz. Siedzenie ma podcięte rogi. Przednia owiewka, przedni błotnik i tylna lampa z "ogonkiem" na tablicę rejestracyjną są firmy Polisport. Czesc mozesz mi tez wyslac zdjecia tych plastikow jak jest zrobiles bo tez chcialem cos pokabinowac w tym stylu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_scibior Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Siemka. Jestem tu nowy. Moim zdaniem bez zadnego problemu mozesz zalozyc te zegary od tamtego motoru. obrotomierz w motorach dziala na tej samej zasadzie i nie bedzie zadnej roznicy. Pewnie, że o ile jest mechaniczny to zasada działania taka sama, ale może się różnić przekładniami ślimakowymi już przy silniku. Ale akurat ja bym w tym przypadku jak pisałem wszedł w ten obrotomierz, wg mnie są 2 opcje:-obrotek będzie działał normalnie do tych 9tys rpm-będzie wskazywał 12tys rpm a realnie będzie 9tys - dorobisz nowątarczę :buttrock: Trochę rzeźby, ale wtedy reszta wskazań różnić się nie będzie. A dostać coś z osprzętu do mtx jest ciężko z tego co wiem... Przynajmniej ja miałem takie szczęście z prędkościomierzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTX Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Mi sie zdaje ze bedzie wszystko dobrze pokazywal bo to chodzi o to ile razy sie linka przekreci w pancerzu tyle pokazuje obrotow. a linka zawsze sie kreci w tym samym tempie w kazdym motorze. przynajmniej mi sie tak zdaje ale moze sie myle Słuchajcie mozecie mi powiedziec ile pala wasze mtx-y?? na ostrej jeździe w terenie na dosc duzych obrotach?? bo mi sie zdaje ze moja pali troszke za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_scibior Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Generalnie jej nie oszczędzam... 5-7 /100km licznikowe. Ale przy konkretnym upalaniu w błocie czy ostrych podjazdach nie liczę, zalewam pod korek i jadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTX Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 No bo mi wlasnie pali jakies 8 litrow a jak tak juz na maksa jezdze to nawet z 9 schleje myslalem ze to za duzo a wodze ze nie ktorym tez tyle pali. patrzalem tak na mtx-y na polskiej jezdzie to tam wypisuja bzdury ze im pali po 4 litry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_scibior Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 No bo mi wlasnie pali jakies 8 litrow a jak tak juz na maksa jezdze to nawet z 9 schleje myslalem ze to za duzo a wodze ze nie ktorym tez tyle pali. patrzalem tak na mtx-y na polskiej jezdzie to tam wypisuja bzdury ze im pali po 4 litry Jakby jechać tylko po czarnym pi razy oko do max 6k rpm to może i by się udało... Ale ja wolę jechać :flesje: :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTX Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 No wiadomo lepiej wlac troche wiecej i miec frajde z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_scibior Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 No wiadomo lepiej wlac troche wiecej i miec frajde z jazdy. Nie jest źle, ale jeśli w przyszłym roku fundusze dopiszą, to trzeba się przesiąść na cosik większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilerl Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Może masz już przytyrany silnik, jaką masz kompresję?Mój MTX pali ok 4 l/ 100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi