cypek41 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Mam taki problem.Otóż gdy zapalam moto to od razu mam wysokie obroty ok 5-6tys.Gdy ustawię na normalne 1.5tys i dodam lekko gazu znowu odą do góry i nie spadają moto cały czas chodzi na wysokich. :-x Czyściłem już gaźnik, linka też jest wporzo co to może byc :?: aha i jeszcze zdarzyło się tak że gdy dodałem gazu i moto się wkreciło na 9,5tys to wyłączyłem zapłon wyciągłem kluczyk a on dalej chodziłPOMOCY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zdejmij gume od filtra powietrza z gaznika i poruszaj troche manetka od gazu, zobacz czy na pewno przepustnica sie nie zawiesza i czy wszystko chodzi jak powinno. Co do tego ze jeszcze chodzil, to albo cos Ci do masy nie stykalo i nie mogles go wylaczyc, albo inna mozliwosc - masz duzo nagaru na denku tloka i po wylaczeniu zaplonu nastepuje samozaplon i silnik dalej chodzi. Jakiego oleju uzywasz do dozownika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Do dozownika leje mobil 2t. Apropo czy ten olej Castrol r2 racing to naprawde może coś dać w moto?Jeszcze go nie próbowałem bo szkoda kasy troche 50zł za litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi