herflik Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 czeee Mam takie banalne pytanie .. szerokosc opon mierzona jest wraz z bierznikiem czy tylko sam "balon" opony ? Tzn generalnie chodzi o "kostki" .. czy np 120/90/18 oznacza ze taka oponka wejdzie mi w wahacz gdzie rury są rozstawione na 130 mm ? Dopiero zaczynam błotną przygodę wiec nie dziwcie sie lamerskiemu pytaniu :P pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 opona oponie nie równa , lepiej zmierzyć samemu linijką, np. mitas c-02 120/90-18 jest szerszy od michelin compIII 140/80-18 o jakieś 2 cm Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 3 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 czeeee To jak ? nie ma jakiejs normy wedlug której powinna byc mierzona szerokośc opony ? Przeciez 20mm to jest skok o dwa rozmiary 8O A głebiej sie nad tym zastanawiając to moze jednak ta szerokosc podawana jest bez kostek ,skoro rodzaj bieżnika (chodzi o porównywane przez Ciebie Enduromaster opony ) ma takie duze znaczenie ? pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 być może bez kostek, ale trzeba wziąć pod uwage to że są to dwie różne firmy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Teraz mam założonego mitasa 110 a wcześneij miałem Michelina cross competition 120 i michelinka była węższa niz mitas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi