nowak Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 tak jak w temacie, gdzie kupic dobry stojak na kolkach ??albo ewentualnie jak zrobic samemu -- opcja preferowana. Rurki, koleczka, spawarka, zginarka do rurek -- wszystko jest. trzeba tylko dobrego schematu z wymiarami. Rysunki pogladowe mile widziane pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=1275http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=2339 Może te będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter900 Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Witam !!Jeżeli kupować… to ja osobiście rozejrzał bym się za tym na allegro. Jeżeli robić samemu, to chyba raczej niegdzie w necie nie ma żadnych projektów takich podnośników. Jak widać nie jest to skomplikowane urządzenie, do którego były by potrzebne jakieś plany. Wystarczą fotografie przykładowych podnośników, których w necie jest od groma i wymiary motocykla dla którego ma być podnośnik.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 17 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 hej, co do moto-akcesoria to ten pierwszy widzialem i za taki to podziekuje, interesowal by mnie ewentualnie drugi.tylko hm... udzwig 150kg ?? :> wolalbym sobie zrobic sam, gotowy schemat bylby mile widziany - trzeba bedzie chyba samemu pomierzyc i sie bawic :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter900 Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 hej, co do moto-akcesoria to ten pierwszy widzialem i za taki to podziekuje, interesowal by mnie ewentualnie drugi.tylko hm... udzwig 150kg ?? :> wolalbym sobie zrobic sam, gotowy schemat bylby mile widziany - trzeba bedzie chyba samemu pomierzyc i sie bawic :? 150kg nie wystarczy ? Zależy oczywiście do jakiego moto, ale zakładając ze moto wazy 250kg to na podnośnik na tylne koło przypadnie te ok. 125kg… Wydaje mi się że to powinno wystarczyć…Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 17 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 wiem wiem ;) nie pomyslalem o tym :) :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 watpie zebys gdzies znalazl schemat takiego czegos. Najlepiej jak sam rozrysujesz to sobie, zmierz wysokosc punktu zaczepu do podloza i dolicz tam kilka cm. itp. Najtrudniejsze bedzie chyba zrobienie podnosnika symetrycznym, zeby motur stal prosto... ale da sie zrobic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi