zielorz Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Mam takie pytanie. Czy anodowanie to jest to to samo co malowanie proszkowe. Bo jak każdy wie zbliza sie zima czyli czas remontów i upiększania sprzętów. Znalazlem w mojej okolicy gościa który maluje proszkowo. Mam do wyboru 3k kolorów mat, polmat albo polysk. I moje pytanie czy moge felgi piasty (z zewnatrz oczywiscie) półki przedniego zawieszenia pomalowac proszkowo ? I jak długo to wytrzyma ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMax Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 to nie jest to samo... malowanie proszkowe to w skrocie malowanie farba w postaci proszku i pozniej wypalenie tego elementu w specjalnym piecu... anodowanie zas dotyczy aluminium i jest to nakladanie powloki antykorozyjnej przez reakcje aluminium z elektrolitem, czyli wytwarzaniu tlenkow glinu malowanie proszkowe sprawdzi sie dobrze, bo chroni przed korozja i jest wytrzymale o szczegolach niech wypowiedza sie fachowcy... ja dysponuje tylko wiedza laika podparta encyklopedia, discovery i wykladami z chemii ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Chodziło Ci chyba o anodyzowanie - poszperaj w archiwum jeśli interesuje Cię ten temat gdyż był poruszany na pewno i opisany dość porządnie. Lakierowanie proszkowe nie jest równoznaczne z anodyzowaniem w żadnym stopniu lecz jest również opisane w archiwum.Czasem warto poszperać jest tam dużo mądrości i nie trzeba zakładać nowych tematów na ten sam temat 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Chodziło Ci chyba o anodyzowanie Jeden ciul... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game over kup se rower Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 A gdzie w Polsce można sobie taką anodyzowaną powłokę zaaplikować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 4 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Widzialem na allegro za kompelt kół wołaja 400 zl. Ale interesuje mnie co jest lepsze poprostu (czy sa powiedzmy "rowne"). Zaznaczam ze motocykl jest crossowy i czesto bedzie brudne i myte srodkami chemicznymi. Bo wiadomo po co gdzies wysylac jak mozna zrobic na miejscu. Za informacje z archiwum dzieki, dzisiaj wieczorem przejrze. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz01 Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 A gdzie w Polsce można sobie taką anodyzowaną powłokę zaaplikować? W większości zakładów galwanizacyjnych Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Daj linka do allegro jak mozesz chetnie się zapoznam z ofertą :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 4 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=70736017 prosze bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi