Skocz do zawartości

Dylemat- VX czy Sf

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

mam burze mozgu, kasa jest ale chce wybrac i byc zadowolonym.

vx 800 na 90 % cb750 troche za droga ... a powiedzcie mi co sadzicie o zephyrze750 ? za 7000 kupie fajnego ( mam juz na oku jednego http://allegro.pl/show_item.php?item=74610744).

czemu zephyr nie jest tak popularny jak cb mimo ze motocykle prawie identyczne?

dodam ze mam 191 cm i waze 130 kg i nie chce wygladac na sprzecie smiesznie. na vx nie siedzialem wiec trudno mi powiedziec czy jest wystarczajaco duzy i masywny.

motocykl ma byc do bujania sie relaksacyjnego jak i dojazdu do pracy (160 km dziennie).

Witam . Miałem VX-a cb nie miałem ale jeżdziłem . Dla siebie wybrał bym jakaś rzędówkę w tym przypadku Cebule , Miki jak chcesz mieć tanio i trasy to Tobie polecał bym VX-a tani w utrzymaniu i w ogóle na trasy dobry jest i ma zaletę którą bardzo lubiłem - na głośnych wydechach ... mmm miodzio :twisted: . Do ostrej jazdy nie bardzo (za miękki , heble dają dużo do życzenia , i z mocą tak sobie ) . Vx nie ma tego pazura co rzędówki (przynajmniej dla mnie , fakt bierze z dołu ale bez szału ). Za to bezawaryjny , przynajmniej u mnie nie było jakiś niespodzianek nawet najmniejszych przez 2 lata urzytkowania . Tylko ten olej przy ostrzejszej jezdzie potrafi łyknąć , często zerkaj w okienko jesli kupisz . Pozatym godny polecenia poczciwy sprzęt.