cisza Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 podepnę się pod temat i zapytam znawców: jaka cena jest dobra za Fazera6 rocznik 2004 (lub rocznik 2003 model 2004) ? ps. a może ktoś z okolic Sosnowca byłby chętny i pomógł w zakupie ? Ja się nie znam, a rady doświadczonych zawsze w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mogę sprzedać swojego Fazerka.FZS 600, 95KM, kolor czarny, 1998 rok, 31.000 km, stan bdb, cena ok. 10 tys. do negocjacjiŁódź, info na tel. 508 324 151 lub na maila [email protected]pozdrawiam wszystkich fazeromaniaków:) Ja osobiscie nie jestem już zainteresowany. Ściągam Fazera z DE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 jaka cena jest dobra za Fazera6 rocznik 2004 (lub rocznik 2003 model 2004) ? kolego nie ma modelu 2004 z rocznika 2003. W 2004 roku nastąpiła zmiana modeli z FZS600 na FZ6Osobiście polecalbym Ci roczniki z 2003, czyli ostatnie ze ''starej'' seriiPozdrawiam i udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 A ja mam Fz6 2004 i jestem BARDZO zadowolomy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 A czy ktoś z was ma w Fazerze inna szybe niz oryginalna ?Chcialbym troche poprawic ochrone przed wiatrem u siebie i zastanawiam sie nad szybami MRA. Mozna kupic wersje turystyczna (jest wyzsza) lub tzw. Vario (wyzsza i dodatkowo regulowana). Vario jednak jest sporo drozsza od zwyklej turystycznej i ciezko zastanawiam sie czy warta jest dodatkowych pieniedzy :-) Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie ? pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 A czy ktoś z was ma w Fazerze inna szybe niz oryginalna ?Chcialbym troche poprawic ochrone przed wiatrem u siebie i zastanawiam sie nad szybami MRA. Mozna kupic wersje turystyczna (jest wyzsza) lub tzw. Vario (wyzsza i dodatkowo regulowana). Vario jednak jest sporo drozsza od zwyklej turystycznej i ciezko zastanawiam sie czy warta jest dodatkowych pieniedzy :-) Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie ? pozdrladzior Wiesz, nie wiem czy jest sens... wyższa szyba może jeszcze tak naprawdę pogorszyć sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Wiesz, nie wiem czy jest sens... wyższa szyba może jeszcze tak naprawdę pogorszyć sprawę... Witaj.A skad ten wniosek? :-) Rozmawialem z czlowiekiem, ktory ma w Fazerze podwyzszona szybe i bardzo sobie chwalil to rozwiazanie.Vario jest teoretycznie jeszcze lepszym rozwiazaniem, ale nie mam kogo zapytac o opinie jak to wyglada w przypadku FZS. W mojej poprzedniej XJ zmienilem szybe na wlasnie MRA Touring Screen i odgielo to struge powietrza nad ramiona, co bylo rewelacyjne - zero naporu na klate ;-) pzdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Witaj Ladzior szyba turystyczna tylko podwyższy komfort jazdy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Witaj Ladzior szyba turystyczna tylko podwyższy komfort jazdy :buttrock: Cześć, ja sie właśnie zastanawiam czy warto za około 450zł wspiąć się na wyżyny komfortu kupując coś takiego:http://tinyurl.com/ybvlrl Ten regulowany spoiler według MRA pozwala w dosyć znacznym stopniu "konfigurować" strugę powietrza :clap: Najlepiej to by mi sie przydał ktoś, kto ma szybe Vario w FZS600 i może potwierdzić jej zalety :cool: pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Witaj.A skad ten wniosek? :-) Rozmawialem z czlowiekiem, ktory ma w Fazerze podwyzszona szybe i bardzo sobie chwalil to rozwiazanie.Vario jest teoretycznie jeszcze lepszym rozwiazaniem, ale nie mam kogo zapytac o opinie jak to wyglada w przypadku FZS. W mojej poprzedniej XJ zmienilem szybe na wlasnie MRA Touring Screen i odgielo to struge powietrza nad ramiona, co bylo rewelacyjne - zero naporu na klate ;-) pzdrladzior zero naporu na klatę... po zmanie struga poszła nad ramiona, a dalej centralnie w kask. Dudniło ? :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 W dużym bracie (big brother? :icon_eek: ) wysokość szyby ma... duże znaczenie :) Nie wyobrażam sobie powrotu do fabrycznej szyby. Wśród forumowiczów szybę ze "spoilerem" w FZS600 użytkuje Fazerman, moznaby go zapytać. Aczkolwiek jadąc jego sprzętem odniosłem nieodparte wrażenie, iz jest dużo więcej zawirowań, niż w mojej jednolitej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 W dużym bracie (big brother? :rolleyes: ) wysokość szyby ma... duże znaczenie :) Nie wyobrażam sobie powrotu do fabrycznej szyby. W temacie dużego fazera znalazłem info na angielskim fazer owners club. Użytkownik był bardzo zadowolony z wymiany na Vario. Wśród forumowiczów szybę ze "spoilerem" w FZS600 użytkuje Fazerman, moznaby go zapytać. Aczkolwiek jadąc jego sprzętem odniosłem nieodparte wrażenie, iz jest dużo więcej zawirowań, niż w mojej jednolitej :biggrin: Poczekam, może sie odezwie ;-)Ale cos mi się czuje, że zaryzykuje i ubiore fazernika w szybe MRA Vario. Za wysoki nie jestem i może mi sie uda skierować struge całkiem nad łepetynę ;-)pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Spróbuj się skontaktować z Fazermanem przez PW :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazerman Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Sprawa jest prosta. Szyba Vario w porównaniu z oryginałem działa zdecydowanie lepiej a jeśli miałbym porównywać z szybą turystyczną lednolitą (odgiętą) to wybrałbym odgiętą ze względów estetycznych mimo że jeszcze nie wiem jak ona działa.Przy takich szybach nie ma potrzeby chowania sie za małą szybką czy leżenia na zbiorniku. a jeśli się już schowamy to mamy tam całkowita ciszę Przydaje się przy większych trasach :icon_razz: PS jeśli ktoś ma ta szybę odgiętą w swoim Fazerku to zapraszam porównamy co lepszePozdroKayTecK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Sprawa jest prosta. Szyba Vario w porównaniu z oryginałem działa zdecydowanie lepiej a jeśli miałbym porównywać z szybą turystyczną lednolitą (odgiętą) to wybrałbym odgiętą ze względów estetycznych mimo że jeszcze nie wiem jak ona działa.Przy takich szybach nie ma potrzeby chowania sie za małą szybką czy leżenia na zbiorniku. a jeśli się już schowamy to mamy tam całkowita ciszę Przydaje się przy większych trasach :icon_eek: PS jeśli ktoś ma ta szybę odgiętą w swoim Fazerku to zapraszam porównamy co lepszePozdroKayTecK Uwaga, seria pytań :icon_razz: -jakiej produkcji masz tą odgietą szybę ?-ile masz mniej więcej wzrostu ?-gdzie trafia odgieta struga powietrza ? Myślę, że te trzy informacje wystarczą mi do decyzji Touring vs Vario :clap: pozdr i dziękiladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi