kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Patrzylem ale moze kipsko:/ Jak znajdziecie przypadkiem uszczelke pod glowice do Yamaha RD250LC to dajcie znak.Pisalem do tego larsona i nic :/ a 1mm nie moge dac bo stara miala 1.5/ i tloki walily o swiece, jak nie zda egzaminu to bede myslal dalej.Jeszcze raz prosze o kontakt (tu na forum) jak ktos znajdzie ta uszczelke.Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Patrzylem ale moze kipsko:/ Jak znajdziecie przypadkiem uszczelke pod glowice do Yamaha RD250LC to dajcie znak.Pisalem do tego larsona i nic :/Ja Cie nie rozumiem... MI jak na czyms zalezy to dzwonie do czlowieka i wtedy mam odpowiedz od reki....a 1mm nie moge dac bo stara miala 1.5/ i tloki walily o swieceO kurde to ladny przypal 8O . Cos czuje ze bedziesz musial zrobic cos takiego: cylinder, uszczelka, jakas grubsza blacha (1-1,5mm), uszczelka, glowica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Ooo Enduroguy ;) no wiesz dzwonic w niedziele:/ ciezak sprawa jutro zadzwonie-bo anrazie tylko napisalem meila i nie odpisali:/ no troszke przypalowo ale cos:) trzeba sie uczyc ;) da sie zrobic,ojciec mechanik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Ooo Enduroguy no wiesz dzwonic w niedziele:/ ciezak sprawa jutro zadzwonie-bo anrazie tylko napisalem meila i nie odpisali:/ no troszke przypalowo ale cos:) trzeba sie uczyc Nie no mowie Ci z wlasnych doswiadczen ;) Ja sam czasami sprzedajac cos na allegro nie odpowiadam na maile, bo po prostu szkoda mi czasu (wiekszosc osob pyta od tak sobie, zeby cos napisac ;) ) . Jak komus zalezy to zawsze zadzwoni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 No i tak zrobie tylko troszke za stary silnik i mopga byc problemy-uszczelke kupuje bo ja wczesniej napisalem strasznie kopcil i jakby czasem 1 tlok nie chodzil a i jescze dostawal dzikich obrotow -napisali mi ze to moze byc wina :mieszanaia sie plynu z chlodnicy z mieszanka to i tak pewnie bylo i ze sie cos w gazniku zacina przep.:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 A kanały ci sie otwierają do końca?? Bo to troche dziwne ze ci tłucze o świece..możesz też założyc 2 uszczelki pod gar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Patrzylem ale moze kipsko:/ Jak znajdziecie przypadkiem uszczelke pod glowice do Yamaha RD250LC to dajcie znak.Pisalem do tego larsona i nic :/Ja Cie nie rozumiem... MI jak na czyms zalezy to dzwonie do czlowieka i wtedy mam odpowiedz od reki....a 1mm nie moge dac bo stara miala 1.5/ i tloki walily o swieceO kurde to ladny przypal 8O . Cos czuje ze bedziesz musial zrobic cos takiego: cylinder' date=' uszczelka, jakas grubsza blacha (1-1,5mm), uszczelka, glowica...[/quote'] W takim przypadku daje się dodatkową uszczelkę pod cylinder a nie pod głowicę. :!: Odnośnie kombinacji z blachami i kręgielitami - uszczelka to jedna całość. Tak jak sugerowałem wytnij z kringielitu, lekko przesmaruj towotem ( zmieknie) i załóż. Nie jest to może najlepsze rozwiązanie ale przy prostych gładziach cylindra i głowicy starczy na jakiś czas. Prawidłową odległość tłok - głowica dobierz uszczelkami POD CYLINDER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 No tak wiem wiem,uszczelka moze bedzie jutro dorabiana:/ a pod cylindry to jakas zwykla uszczelke z kartonu z silikonem.Boje sie tylko o ta uszczlke ktora ma byc pod glowica:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 W takim przypadku daje się dodatkową uszczelkę pod cylinder a nie pod głowicę. ojjj moge sie mylic ale przeciez po podniesieniu cylindra podniosa sie wszystkie okna i zmieni to fazy rozrzadu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Dlatego cylinder nie zostanie pdniesiony tylko zmienie podkladnki na takie jak byly ;) i jakis silikon albo cos innego. [ Dopisane: 17-10-05,12;52 ]No i zadzwonilem ;) uszczelka bedzie (na zamowienie) koszt 36zl powiedzialem im ze nie wiem czy to napewno ten model:/ i czy wezme ale pojade cena jest ok :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Patrzylem ale moze kipsko:/ Jak znajdziecie przypadkiem uszczelke pod glowice do Yamaha RD250LC to dajcie znak.Pisalem do tego larsona i nic :/ a 1mm nie moge dac bo stara miala 1.5/ i tloki walily o swiece' date=' jak nie zda egzaminu to bede myslal dalej.Jeszcze raz prosze o kontakt (tu na forum) jak ktos znajdzie ta uszczelke.Dziekuje i pozdrawiam.[/quote'] nie czytalem od tego momentu dalej wiec moze ktos napisal- wsadz swieczki z krotkim gwintem jelsi masz z dlugim albo podkladki pod swieczki ja tak zrobilem w romecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 17 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Dzieki:) koles juz znalazl mi jakie maja byc swiece,podkladki uz zalozylem ale zaloze orginalne swice te ktore powinny byc w tym moto jeszcze raz dzieki.Jam uszczelka pod cylindry i pod glowice nie rozwiaze problemu to nie wiem co wtedy bede psial a propo dawac smar(chyba dawac) na nowa uszczelke pod glowice?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi