Inhalt Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Podpowiedzcie, czy do seryjnej Yamahy DT50 można założyć cylinder od DT80 bez żadnych innych większych przeróbek. Co warto byloby zrobić, żeby taki sprzęt chodzil dobrze (wydech? gażnik?), a co jest absolutnie konieczne?Podobna sprawa pomiędzy DT80 i zakładaniem cylindra od DT125.Bedę wdzięczny za podpowiedź, bo to może zadecydować o zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Podpowiedzcie, czy do seryjnej Yamahy DT50 można założyć cylinder od DT80 bez żadnych innych większych przeróbek. Co warto byloby zrobić, żeby taki sprzęt chodzil dobrze (wydech? gażnik?), a co jest absolutnie konieczne? Podobna sprawa pomiędzy DT80 i zakładaniem cylindra od DT125. Bedę wdzięczny za podpowiedź, bo to może zadecydować o zakupie.Nie pasuje!Po co kombinowac??http://allegro.pl/show_item.php?item=66982489 Tu masz bardzo fajny zestaw za spoko cene. Jakbys byl zdecydowany to mam dostep do zestawow do DT50 na 73ccm za 340zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojotkurier Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 ja bym zapytal mamuta mowil ze sie zalogowal na forum i ze bedzie uczenszczal jego syn smiga dt80 moto obecnie na warsztacie u mnie (skrzynka0 przerobiony na 110 malossi zreszta zagadam co by sie odezwal wie lepiej pozdrawiam kojot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Podpowiedzcie, czy do seryjnej Yamahy DT50 można założyć cylinder od DT80 bez żadnych innych większych przeróbek. Co warto byloby zrobić, żeby taki sprzęt chodzil dobrze (wydech? gażnik?), a co jest absolutnie konieczne? Podobna sprawa pomiędzy DT80 i zakładaniem cylindra od DT125. Bedę wdzięczny za podpowiedź, bo to może zadecydować o zakupie.Nie pasuje!Po co kombinowac??http://allegro.pl/show_item.php?item=66982489 Tu masz bardzo fajny zestaw za spoko cene. Jakbys byl zdecydowany to mam dostep do zestawow do DT50 na 73ccm za 340zł ale masz dostep do takich dla wersji chlodzonej ciecza (Lc) ? czy dla starej wersji chlodzonej powietrzem ® ? a moze do tego najnowszego modelu ? Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 12 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Dzięki za info. Teraz juz wiem, ze nia ma co kombinować tylko dać akcesoryjny zestaw (widzę , że za te 340 zł to jest komplet z cylindrem). Jeszcze nie mam tego sprzęta (na razie męczę XT600, ale chciałbym mieć w garażu coś małego do zabawy) i chyba wolałbym roczniki powyżej 2000. To raczej będzie już chłodzony cieczą. Czy do takich też da sie kupić komplet cylinder+tłok+reszta w normalnej cenie?No i druga część oryginalnego pytania. Co jeszcze powinienem wymienić, żeby to chodziło dobrze?Czy do większego cylindra nie potrzeba więcej mieszanki?Czy średnica gardzieli w gaźniku nie musi być większa, bo skok ten sam (wału nie zmieniam), a pojemność większa więc musi być większa średnica tłoka.Co w wydechem? Czy puszka zestrojona na rezonans dla 50 cm3 będzie dobrze działać na 73 cm3 (czy inne 80 cm3)? [ Dopisane: 19-10-2005, 08:54 ]Czy może mi ktoś podpowiedzieć, co z pozostałymi przeróbkami po zmianie cylindra na większy?Pytałem: "Co jeszcze powinienem wymienić, żeby to chodziło dobrze? Czy do większego cylindra nie potrzeba więcej mieszanki? Czy średnica gardzieli w gaźniku nie musi być większa, bo skok ten sam (wału nie zmieniam), a pojemność większa więc musi być większa średnica tłoka. Co w wydechem? Czy puszka zestrojona na rezonans dla 50 cm3 będzie dobrze działać na 73 cm3 (czy inne 80 cm3)?"Nie wierzę, że nikt nie zwiększał garnka i nie wie co przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi