qdlaty Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 ktos zdawal egzamin na oruni?ja mam egzamin w piatek, moze jakieś rady, na co zwracac uwage (w tym osrodku, ogolnie to juz sobie poczytalem :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 Ja zdawalem i jest luzzz :D. Mowie tak moze dlatego ze zadalem na 1 razem :twisted:. Prawdopodobnie bedziesz zadawal na Junaku 125cc rocznik 2004. Oto moje rady odnosnie tego motocykla:- UWAZAJ NA PRZEDNI HAMULEC (podkrecili go na max, pewnie datego zeby sie ludzie wykladali......) wiec spokojnie z tym hamulcem, wiecej staraj sie tylnym - na "8" tej motocykl troche przygasa wiec trzeba go troche podkrecac gazem (motocykl jest dobrze wyregulowany i odpowiednio raguje na gaz)- nie zapomnij wlaczyc swiatel ;)- PAMIETAJ ZE NA ORUNI WSZEDZIE JEST 40KM/H WIEC SPOKOJNIE NA MIESCIE- Powodzenia zycze............ ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Ja zdawałem w lipcu. Oto moje spostrzeżenia:1. Do wyboru są dwa motocykle:a) Junak Gladiator 125B) Honda (chyba) CB 250. Ja wybrałem Junaka (bo na nim się uczyłem). Moim zdaniem motocykl był dobrze wyregulowany, nie stwierdziłem żadnych problemów przy obsłudze gazu i hamulca - wszystko działało jak w "moim" motocyklu szkoleniowym - czyli poprawnie. Junak był tak wyregulowany, że można było przejechać ósemkę bez zbytniego dodawania gazu. Ruszałeś i na minimalnym gazie motocykl ładnie się toczył.2. Nie ma sensu brać na egzamin swojego kasku - dadzą Ci "specjalny" z wbudowanym radiem (przez które mało co słychać). Ja wziąłem swój i musiałem go zostawić w ich garażu:|3. Gościu który mnie egzaminował (niestety nie pamiętam nazwiska) lubi sobie czasem pokrzyczeć i często przyper*** się do różnych drobiazgów. Ja po zakończonej jeździe musiałem wysłuchać 10 minutowy wykład na temat dawców nerek, jady na kole itp. itd. Ot, taka gadka umoralniająca ;) 4. Tak czy siak egzamin wspominam dobrze. Na mieście jechało się rewelacyjnie :D . Miałem łatwą trasę i gościu nie robił specjalnych problemów. Pamiętaj!Podejdź do tego bez nerwów:D POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 A jak w Gdańsku z kat B?Kończe kurs i lada dzień bede składał papiery na egzamin.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Tak sie składa, że dwa tygodnie temu miałem egzamin na "B". W sumie, to zdawałem dwa razy. Za pierwszym razem miałem do czynienia z jakąś panią (nie pamiętam nazwiska). Bardzo mila osoba, szkoda że nie mogłem z nią dłużej pogadać, ponieważ dwukrotnie popełniłem błąd na placu... Drugi raz trafiłem na jakiegoś pana z wąsem. Nie spotkały mnie z jego strony żadne patologiczne zachowania:D W czasie jazdy bardzo miło się gawędziło i cały egzamin minął w dobrej atmosferze. Podobno od jakiegoś czasu można dwukrotnie zmieniać ustawienie lusterek na placu. Zdaje się, że jest to jakaś nowość - ja dowiedziałem się o tym na dzień przed drugim egzaminem. Mała rzecz, a cieszy. Podczas poruszania się po placu (czyli podczas podjeżdżania do stanowiska manewrowego i do "górki") trzeba używać kierunkowskazów. Niby oczywiste, a niektórzy o tym zapominają. Dotychczas egzaminy były przeprowadzane w 3-drzwiowych Punciakach, ostatnio widziałem pare egzemplarzy 5-drzwiowych. Może być ciekawie :D Wygląda na to, że wprowadzili małe urozmaicenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 dopiero teraz piszę, bo wróciłem z harpaganu więc 1 podejście oblałem na mieście, przy powrocie do ośrodka. jest tam znak o "skręcie" pierwszeństwa przejazdu, potem zakręt i dopiero ta krzyżowka. z przodu jechała bejca nie bardzo hamują to się zakręciłem i stanąłem - a miałem jechacza to plac poszedł bez problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Przykra sprawa :? Kiedy masz następny termin? Nie kojarzę o którym zakręcie piszesz... mniej wiecej gdzie on jest?Napisz cos o motocyklu. Zdawałeś na Junaku?? Jakie miałeś wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 22 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 w srode rano 2 podejście skrzyżowanie o ktorym pisalem to wyjazd w lewo na tą ulicę co mija PORD i leci prosto na pętlę autobusową za torami. masz do wyboru junaka albo cb250, ja wybrałem junakaco do motocykla - istotnie, przedni hamulec to siekierapierwszy raz siedziałem na junaku, nie miałem problemów więc chyba OK ;)na ósemce trzeba było lekko dawać gazu, ale dość dobrze zestrojony nie rwał gwałtowniemoto stało cały czas załączone, więc nie było problemu z zimnym silnikiem wrażenia z jazdy mam pozytywne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci POWODZENIA 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 27 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 udało się ;) wczoraj zdałem. jazda na miescie odbyła się w dość mocnym deszczu, ale zdałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 A jak w Gdańsku z kat B?Kończe kurs i lada dzień bede składał papiery na egzamin.... umiesz jezdzic to zdasz :Dogolnie luz...jezdzisz po gdansku... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 jezdzisz po gdansku... Jezdze ale nie po uliczkach na Oruni. Burdel tam jak h*j.W srode jade złozyc papiery na egzamin :mrgreen: Złożył bym juz w zeszłym tygodniu ale zapomniałem dowodu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gocha Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 a gdzie warto zapisać się na kurs w gdańsku?? gdzieś najlepiej w okolicach wrzeszcza :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Polecam OSK Śmiarowski www.osk.trojmiasto.pl. Ja chodziłem do ośrodka na Mickiewicza. Robiłem u nich kategorie A i B i jestem z tego kursu (bardzo) zadowolony 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 A ja robiłem w Poldku na Zaspie.Ostatnio strasznie mnie wku***.Mianowicie pojechałem już drugi raz na Orunie złożyć papiery na egzamin.Czekałem poraz drugi GODZINE zeby tam wejsc. W końcu przyszła ta upragniona chwila :) Wchodze, siadam, daje papiery, wyciągam dowód.... Kobieta złapała moje papierki, popatrzyła i....... wypaliła!Nie ma pan tu pieczątki :!: , prosze jechac do ośrodka szkolenia, podbić i przyjechać. No h*j mnie zwąchał na siedząco - trzy godziny w plecy!Ale dzis poświeciłem kolejne 3 godziny i w końcu złozyłem.... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi