Badyl Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Witam Wyjeżdżam sobie dzisiaj moją WSKą 175 z garażu, jak zawsze trzeba było ją popchnąć kawałek żeby zapaliła, więc wrzuciłem jedynke popchnąłem i zapaliła, a więc jadę. Wrzuciłem dwójkę jeszcze wlazła, wrzuciłem trójkę wlazła ale ciężko a czwórka nie wchodziła wcale. Dojeżdżałem do skrzyżowania, zredukowałem, stanąłem na skrzyżowaniu, wrzuciłem jedynke (weszła normalnie, bez problemów) ale z dwójką to nawet nie było mowy, tak jakby coś blokowało dźwignię zmiany biegów. Luzu nie można złapać, tak jak wtedy na skrzyżowaniu wrzuciłem jedynkę tak jest cały czas.Co mogło się posypać, jeśli wiadomo co może być to jakie koszta naprawy? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 nikt nie jest wrózka i w silniku nie siedzi:/ Rozbierz silnik i sprawdź :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 prawdopodobnie wyskoczył dolny "piesek" blokujacy ośke z tarczą mechanizmu lub sie zaklinował w obudowie stąd masz biegi tylko w dół ja pozałożeniu nowego tez tak miałem-i wiałem przed psiskiem wielkości cielaka-gnał za mną praiwe 40 /h a ja miałem tylko 2 apotem 1! hihih potem znalazłem patent-stuknąłem młoteczniem w oske zmiany biegów i oskoczył niestety na mieście znów to samo i do domu na 1 wiec i w miasto woziłem moteczek-w razie potrzeby nózka do góry i młoteczkiem z kieszonki puk i biegi znów były ale w koncu podszlifowałem tegopieska i było ok! pozrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 WSK 175 musi miec dobry automat zmiany biegów !! Musi być w idealnym stanie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 no nie wiem w starym wypadał miten piesek do srodka a jakzałożyłem nówkę to sie blokował -stąd i ta moja przygoda :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi