pit_1 Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 więc sie zastanawiam nad gsx z roku 96-97 a r6 99-00... może jakieś propozycje ?? tzn chodzi o awaryjnosc obu sprzęcików... no i oczywiscie koszty eksploatacyjne.. więc czekam na sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 suzuki jest bardziej wytrzymałe no i 750 to nie R6 ;) zawsze parę KM więcej ;) Yamaha jest droższa w częściach :P pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterDD Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Gixer 750 ma 130 konikow i 180 kgR6 ma 120 kucykow i 170 kg. Mysle ,ze w tej kwestii sa podobne. Zastanawialbym sie nad tym, co spala wiecej i co mi samemu sie bardziej podoba.R6 jak wiadomo - droga jest skubana :-/ Osobiscie srada bym nie bral..., jak juz to tysiaka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 R6 zdecydowanie bardziej mi sie podoba, ale to kwestia gustu. Mówi się o uszkodzeniach skrzyni biegów przy brutalnym traktowaniu R6. SRAD z kolei ma fabrycznie wadliwy rozrząd (napinacz, łyżwa, łańcuch) i koniecznie trzeba wymienić na wzmocniony, bo inaczej kończy się to wybuchem silnika. Koszt operacji to ok. 600-700 pln. Do ostrego zapie**alania lepszy jest SRAD, poza tym jest tańszy. Mimo tego wybrałbym R6, ze względu na estetykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Zdecydowanie R6 - jezdzilem na gsxr 750 i teraz mam R6 - co innego gsxr rocznik powyzej 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 22 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 dzieki za te kilka koment... zapewne wpłynie to na moją decyzje ..r6 troche drozszaale hmmm potem bede spokojniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzuki123 Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Gixer 750 ma 130 konikow i 180 kg chyba ma raczej 200kg... a z rozrządem: ma fabrycznie wadliwy to chyba niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterDD Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 suzuki123 => http://www.bikez.com/bike/index.php?bike=1323 - 179.0 kghttp://www.bikez.com/bike/index.php?bike=1082 - 186.0 kg 200 to z plynami masz, a nawet wiecej :DJednak my mowimy o suchej wadze motocykla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixer Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Na r6 nie jezdzilem ale nie wierze ze jest mocniejsza 600 od sradzika:) mam sradzika z 96 roku i wiem ze nastepny tez bedzie SRAD tylko juz z trojkatnym swiatlem:D A jezdzi mi sie nim super w ciagu tego sezonu nauczylem sie na nim naprawde duzo Wiec ja bym wybral SRADa bo to naprawde super motorek a jesli masz 19 tys to juz proponuje K1 :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 to chyba niekoniecznie.No właśnie koniecznie - 600/750 z tych lat miały taką wadę. Niektórzy mogą nie mieć o tym pojecia, bo na rynku motocykli używanych są egzemplarze z poprawionymi silnikami (ASO wymieniały je na własny koszt). Ci nieświadomi, którzy jeżdżą z wadliwymi rozrządami mają dużą szansę przekonać się o tym gdzieś w trasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 r6 troche drozsza ale hmmm potem bede spokojniejszy Zalezy do czego bedziesz uzywal motocykla.Jezeli chcesz se pojezdzic po drogach zecz jasna ze r6 ladnie sie prezentuje ale co z tego jak zaczniesz latac na gumie to wtedy r6 bedzie stala w garazu bo zaczna sie problemy.Fakt faktem niejest powiedziane ze tak musi byc ale mam 1 kumpla co ma r6 lata na gumie i nic mu sie ze sprzetem niedzieje ale to jeden wyjatek reszta ...a srady wiadomo stworzone sa do takiej jazdy.Poogladaj sobie amerykanskie filmy to zobaczysz na jakis sprzetach tam lataja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki46 Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Witam, latam gsxr750 z 98 roku i wszytsko jest ok. żadnych awarii maszyna sprswuje się super jak dla mnie w każdych warunkach, co do szalenstw to wiadomo ze te kilka kucykow wiecej daje lepszy komfort ale co do wygl;adu to jest to juz troche stara linia i r6 jest zdecydowanie ladniejsza, wiecej na temat r6 nic nie napisze bo nie latalem tym za dużo, pozdrawiam Cytuj Forum Kołobrzeskich Motocyklistów www.moto-kolobrzeg.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi