Pawel_ns Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Witam !!! mam następujący problem :po wymianie uszczelki wydmuchało ją ponieważ dorabiałem ja z klinkierytu z drutem w środku i nie była idealnie zrobiona pozatym miałem małe błędy w instalacji elektrycznej które powodowały strzały w tłumnik ( wiem że to karygodny błąd za który teraz musze płacić robiąc to jeszcze raz ). Więc do sedna z czego polecacie mi dorobić tą uszczelkę z jakiego materiału ( jakiegoś łatwo dostępnego ) ponieważ w sklepie umnie nie posiadają takiej czy może ona być z tektury czy poprostu jest tam za ciepło na nią (uszczelka znajduje się po stronie uszczelniacza wału od strony prądnicy) Z góry dziękuje za pomoc Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 tam Ci wydmuchało 8O (Chodzi o uszczelkę dekielka w którym jest simmering z prawej strony silnika?) jeśli tak to tam wystarczy zrobić uszczelkę z tektury ( nie za grubej) plus odrobina silikonu dla lepszego samopoczucia i wystarczy. Żadnych drutów itp. ja z klinkierytu z drutem w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_ns Opublikowano 15 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Chodzi o uszczelkę dekielka w którym jest simmering z prawej strony silnikatak o nią chodzi . Czyli tektura wystarczy nic jej się nie stanie ? Dopytuje się bo chce wkońcu skończyć ten remont i długo jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojo1234 Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Witam Wystatrczy tylko jakiś dobry silikon co sie nie myle z firmy K2 czerwony lub czarny ale lepszy jest czarny, już nie raz składałem pokrywy tylko na tym i było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi