Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki DR 350

Rekomendowane odpowiedzi

No to się przyznam:

Tuż po kupieniu, przed remontem nie musiałem wcale zmieniać oleju, po prostu miałem wspaniale wy*&*ane pierścienie, szkoda gadać, ileż mnie ten olej kosztował. Tylko dolewałem i dolewałem :?

Po remoncie (tłok, szlif cylindra) wiadomo: po pierwszym tysiącu trzeba zmienić olej; potem również co 5 tys będę zmieniał.

Nie wyobrażacie sobie co z głowicą robi najmniejszy chociażby ubytek w smarowaniu. Olej musi być pierwsza klasa i na tym nie ma co oszczędzać.

Pozdrawiam :)

Prosze wytłumaczcie mi do trzego służy dekompresor jak sie go używa itp. :) A drugie pytanie to czy 15latek ze wzrostem 173 i wagą 75kg da rady jezdzic na dr 350 :P

Dekompresor służy do odpalania gdyz be dekompresora nie zapalilbys dr 350, nie jest takie proste go odpalic jednak z czasem sie go wyczuwa i jest ok.

Natomist jesli chodzi o drugie pytanie; to nie ma znaczenia jaka masz wage wiek,czy wzrost chodzi o doswiadczenie i umiejtenosci jakie posiadles wczesniej.

POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmm czy kolega nitro wysylal mi PW na forum?

Bo dostalem zawiadomienie, ze dostalem od CIebie wiadomosc, ale na forum nic nie pisalo....

Hmmm jesli mam sie przyznac to mam niecale 18 lat i DR350 nie byla dla mnie czyms niezwyklym do opanowania(moze dlatego ze 12 tysiakow zrobilem GSem i troche CBRa..?:) )

Co do dekompresatora to ja u siebie takowego nie mam i chyba nie bede zakladal bo opanowalem bezproblemowo odpalanie motocykla bez niego(pare dni mi to zajelo....) Nio ale do hmmmm slabych ludzi nie naleze(chodzi mi o to, ze jak kolega probowal kopac, to ciezko mu bylo nacisnac kopke....)

Roznica pomiedzy XT a DR? Hmmm.....zawsze slyszalem, ze DR jest lepsza, ale ostatnio dowiedzialem sie jednej rzeczy(Czego nie jestem pewny) ze XT ma 4 zaworki, a DR niestety tylko 2 :/ Nie wiem jak z moca i momentem jest pomiedzy tymi dwoma motocyklami!

Ja jednak bym wybral DR pomeidzy tymi motocyklami!

A wazna sprawa DR jest wyzsza od XT!

Pozdrawiam

mocy, ktalogowo, to xt ma niewiele mniej od dr(xt- 27 KM, dr-30 oba przy 7,5 tys obr/min), predkosc maksymalna taka sama- 135, wiec wydaje mi sie ze xt przegrywa tylko przez zawieszenie. A jesliby wstawic w xt zawieche od jakiegos crossa?? Tylko ciekawe jakie koszta by byly i czy to z tylu bedziewogole mozliwe...