Enduras Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 I nie mow ze sie dorobiles na cr sam bo masz dopiero 16 lat. Ja wszystkiego sie sam dorobiłem! Zaczynałem od Simsona potem Simson Enduro , potem Honda MTX80, Yama DT80, Yama DT125R, i Suczka RM85 , poprostu na każdym motocyklu zarobiłem coś co pozwoliło mi na zakup leprzego, nie widze w tym nic dziwnego i wiekiem sie nie sugeruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Tak ogolnie to koncze ten temat bo nie ma sensu go rozwijac.Pozatym zadalem pytanie dotyczace dr. Przeczytajcie post wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mo-cher Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Panowie, Skończmy z tym. Z pewnością każdego z nas wiele wyżeczeń kosztował pierwszy drugi czy trzeci motocykl; każdy orze jak może! Atma87, w odpowiedzi na twoje pytanie muszę powiedzieć, że ja po prostu słucham, względnie jeśli już coś podejrzewam to oglądam*..silnik.Generalnie, o ile dobrze myślę to DR nie powinien wydawać z silnika dźwięków innych niż dźwięk wydechu, silnik powinien chodzić cicho, a dymek z wydechu powinien być mało widoczny a już na pewno nie niebieskawy.Na 4T nie ma określonego czasu zużycia silnika. Jedną z jego największych zalet jest właśnie przedłużona żtywotność( w porównaniu do 2T). Chociaż niektórzy mówią, że w Suzuki powinno się zrobić remont po 50 tys a w Hondzie nawet po 100 i więcej... Wszystko oczywiście zależy od użytkowania, dobrego ustawienia (luzu zaworowego, rozrządu) doglądania poziomu oleju, no i katowania;)... Jeśłi się mylę to mnie sprostujcie!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszmi Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 DRODZY KOLEDZY KTO MNIE PORATUJE I SPRZEDA MI ZBIORNIK DO DR 350 94R.Z GÓRY DZIĘKUJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Dzieki Mo-cher z odpowiedz na moje pytanie. :D Z towjej odpowiedzi wnioskuje ze moj dr pracuje idealnie zadnego dymku cicho chodzi i wogole :D Pozdrawiam !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Z towjej odpowiedzi wnioskuje ze moj dr pracuje idealnie zadnego dymku cicho chodzi i wogole Very Happy To sie ciesz o dbaj o nia, żeby tak dalej było. Czesta zmiana oleju z filtrem i bardzą częste czyszczenie filtru powietrza przedłuży jej życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mo-cher Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 To sie ciesz o dbaj o nia' date=' żeby tak dalej było. Czesta zmiana oleju z filtrem i bardzą częste czyszczenie filtru powietrza przedłuży jej życie.[/quote'] O, DOKŁADNIE! Chopaki, przed sezonem 2 pytanka:-macie jakieś super patenty na czyszczenie filtra powietrza?-jakie macie przełożenia w uzębieniu waszych Dyrów?I ile do tego ogniw łańcucha? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysiel Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 -jakie macie przełożenia w uzębieniu waszych Dyrów?I ile do tego ogniw łańcucha? Ja mam z tyłu zębatkę 43, na przód do wyboru 13,14,15 -jeszcze nie wiem którą założe na stałe, bo nie ma gdzie na Podhalu teraz przetestować (chyba z metr sniegu) :D Teraz mam założone 43 z tyłu 15 z przodu (przy 15 nie założysz osłony zębatki:)), sam dołącze sie do pytania jaki zestaw zębatek używacie, chodzi mi oczywiście o teren...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mo-cher Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 ..no tak, a ile do tego ogniw łańcucha? Zadziwiające. Kiedy kupiłem DyRa z tyłu miałem 40 a z przodu 15... [ Dopisane: 14-02-2006, 12:08 ]DRODZY KOLEDZY KTO MNIE PORATUJE I SPRZEDA MI ZBIORNIK DO DR 350 94R.Z GÓRY DZIĘKUJE. http://cgi.ebay.de/Tank-Suzuki-DR-350-S_W0...1QQcmdZViewItem No mówię Ci spróbuj na ebayu. Może warto? Bak jest nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Zadziwiające. Kiedy kupiłem DyRa z tyłu miałem 40 a z przodu 15... Ja miałem 41- 15 i odrazu zamówiłem 13 do przodu. Efekt był fenomenalny ale i tak jeszcze by sie przydała większa z tyłu bo dla mnie była za szybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Dzisiaj wlasnie przyszly moje zebatki :)przod-15(w teren bede walil 14 i 13 bo mam takowe)tyl 43(seryjna to 41 :P ) Za duzo mam kumpli na scigach i wypad na traske na innych zebatkach nie wchoidzi w gre...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Ale z tego co sie orientuje zmieniając zębatke z 13 na 15 bedziesz musial dodac lub odjac jedno ogniwo takze nie jest to takie hop siup :) . No chyba ze na 15 regulacje masz w taki sposob ze kolo jest oporowo z przodu wtedy powinno sie dac wystarczajaco napiac lancuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Nio napewno dodac, a nie odjac....ALe lancuch tez mam nowy!Nie wiem, nie mam silnika teraz w ramie(kapa w trakcie...) wiec ciezko mi powiedziec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 macie jakieś super patenty na czyszczenie filtra powietrza? ja myje filterek w ludwiku kilka razy az woda nie robi sie juz brudna, potem trzeba odczekac az dokladnie wyschnie, kiedy wyschnie mammy dwie opcje na nasmarownie albo smarem w sprayu szybszy i wygodniejszy albo zwykly troche bardziej dokladny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Filter myje tylko i wylacznie w benzynie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi