Romek.RR Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Pytanko do osób, które się stykały z tym motorem. Otóż chodzi o to że przy ruszaniu, sprzęgło strasznie piszczy (coś w podobie jak pasek klinowy). W trakcie jazdy i na postoju ze wciśniętym sprzęgłem, tego efektu nie ma, tylko jak puszcza się sprzęgło. I tak się zastanawiam, czy te motorki tak mają, czy może to być spowodowane zużyciem tarcz sprzęgłowych, bądź brakiem oleju. Jak to jest ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Spowodowane jest to tym, że jest zamalo oleju.Taki waleczek wsadzony jakby pomiedzy tarcze trze i piszczy bo niema smarowania olejem.Mialem tak samo,tylko następnego dnia już mialem nówki tarcze sprzęglowe i nowy olej w skrzyni.Nic nie piszczy. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek.RR Opublikowano 12 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Nie chciałem zakładać nowego topiku, to się tylko dopisze. Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie Aprili Pegaso 125. Chodzi o to że na wolnych obrotach ładnie chodzi, trzyma jakieś 2000 obr/s i jak się b. szybko odkręci gaz do końca to silnik się dusi :| Nieważne czy na luzie, czy w czasie jazdy, po szybkim odkręceniu na maxa moto zdycha. Powyżej 3000 obr/s problem znika i można odkręcać jak tylko szybko się chce. Na pierwszy rzut oka dostaje za mało paliwa, albo łapie lewe powietrze. Żeby sprawdzić zakryłem łapą połowe wlotu powietrza i prubuje gaz do końca - wkręca się normalnie, nic się nie dusi. Regulowałem gaźnik, podwyższałem iglice i nic to nie dało :/ Wydaje mi się że mieszanka jest zbyt uboga, dla tego umówiłem się z kolesiem, że przyjedzie do mnie i poczyszcze mu gaźnik, i sprubuje jeszcze raz wyrególować. Ale tak się zastanawiam, czy może te motorki tak mają, szczerz mówiąc jeszcze się nie spotkałem żeby takie duszeniue się było czymś normalnym, ale kto wie, z Aprilią nie wiele miałem do czynienia. Dlatego prosze o jakieś rady, czy u Was też tak jest, czy jak ??? P.S. Dodam że ten efekt ma miejsce przy naprawde bardzo szybkim dodawaniu gazu. Można zrobić to szybko, ale nie do przesady i silnik wkręci się normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Rozregulowany gaźnik.Obstawiam na zbyt duzo powiet5rza.U mnie odkrecasz kiedy i jak tylko chcesz i wkreca sie niormalnie,bez duszenia itp.Nie jest to normą dla Aprilii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi