Jarek Bąk Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Ameryka miała Jima Morrisona. My mieliśmy Ryśka Riedla. Doczekaliśmy się też filmu o nim. "Skazany na bluesa" to biografia wokalisty grupy Dżem. Pamiętamy takie przeboje jak: „Czerwony jak cegła”, "Whisky", "Paw" „Wehikuł czasu” czy „ Harley mój”. Słuchamy tych piosenek-sągów na zlotach, koncertach czy w domowym zaciszu. Posłuchajmy więc ich razem. Zobaczmy jak wyglądało życie Ryśka, jak zmagał się z cenzurą, życiem codziennym i narkotykami.Zobaczmy jaki wydźwięk pozostawią słowa jego utworów w zderzeniu z obrazem życia Ryśka Riedla. A ponieważ jak nikt, śpiewał o jednym motocyklu, ale dla wszystkich motocyklistów zapraszamyna Motocyklowe Spotkanie z Ryśkiem i grupą Dżem w filmie „ Skazany na Bluesa”. Projekcja filmu odbędzie się w niedzielę 11 września w GDK OSKARD o godzinie 17.00. A przed i po projekcji przewidziana parada motocyklowa ulicami Konina.Uwaga trasa parady może sie zmienić., ale to już nie najważniejsze, bo będą prowadzący. Zbiórka do 16.00 przed Amfiteatrem,O 16.00 start na paradę ulicami Wyszyńskiego, 11 listopada, Kolejowa, Przemysłowa, 1 Maja do Oskardu. O 16.30 do 17.00 parkowanie przed Kinem. 17.00 projekcja filmu.Po filmie około 18.50 – 19.00 druga część parady ulicami: Aleje 1 maja , Wiadukt Briański, Chopina, Przemysłowa, Rondo, Wyszyńskiego do Amfiteatru. Koniec imprezy i jazda do domu......? Poznajmy i pokażmy moc naszych STALOWYCH RUMAKÓW mieszkańcom Konina. A teraz trochę o kosztach :- bilet do kina: 11zł dla motocyklisty i dla pasażera( normalny w kasie 13 zł ) - to Nowe ustalenie z Kinem.dystrybucję biletów prowadzi - Jarek ( Yamaha Wild Star 1600) – tel. 507 042 769- 2 zł na ochronę motocykli , - paliwo we własnym zakresie J Zapraszam Wszystkich - Będzie fajnie, a jak wiecie muzyka jest ŚWIETNA[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Postaram się przyprowadzić grupę z Turku i Koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senio Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Postaram się przyprowadzić grupę z Turku i Koła. Tak tak wyciągnij leni za uszy. Mi już sił brakuje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Bąk Opublikowano 5 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 No właśnie, niech ruszą dt...., zwłaszcza że paliwko ma potanieć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senio Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 No właśnie' date=' niech ruszą dt...., zwłaszcza że paliwko ma potanieć :P[/quote'] Tak.Tu masz rację. Co dzień jest tańsze o kilka groszy w górę ;) Dobrze że Drag mało pali bo przy moich przebiegach bym poszedł z torbami :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Senio Turek coś ściemnia, a w Kole to Ty jesteś głównym łącznikiem...Skoro już wiesz to jedyne co zrobimy to musimy w sobotę trochę zorganizować ludzi na niedzielę i będzie ok. Ja pracuję na razie nad Turkiem... P.S. Jarek Bąk dzięki za bileciki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senio Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Skoro już wiesz to jedyne co zrobimy to musimy w sobotę trochę zorganizować ludzi na niedzielę i będzie ok. Jarek dzisiaj odwiedził miasto bez kantów to obgadalismy co nieco. Ilu jest chętnych wstępnie wiem. W sobotę na zlocie to dotrzemy do końca. Turek coś głuchy bo nawet telefonów nie odbierają :evil:. Masz nad czym popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Bąk Opublikowano 7 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Witajcie, dzisiaj posłałem wieści do Słupcy, ale chłopaki jadą na Bahusa. Ale może może 8) 8) .Zobaczymy. [ Dopisane: 12-09-2005, 02:07 ]:evil: Dziękuje wszystkim, którzy przybyli. Nie liczyłem motocykli, ale było nas nawet sporo. Dzieki wszystkim z Kalisza, Koła, Goliny, Słupcy, Kazimierza Biskupiego i KONINA, no i wszystkim pozostałym nawet nie wiem z kąd. Parada po mieście świetna. Natomiast jeśli chodzi o wrażenia z filmu " Skazany na blusa". To powiem wam jedno, po zabawnych sytuacjach na początku filmu ( MIlicja, ORMO itp , nasi tu byli :twisted: ) przenieśienie w świat narkotykowego głodu i uzależnienia.No i wszechobecna muzyka. Oczywiście są i przebłyski "normalnego" życia Ryśka, PIERWSZEGO WOKALISTY grupy Dżem. Film odcisnął na oglądających mocne wrażenie. Siedzieliśmy w spokoju , aż do konca napisów. i wyszliśmy w spokoju. Pełni przemyśleń i rozważań. A w uszach brzmiały nam słowa o samotności i wolności. Nawet druga część parady po filmie, odbyła się w spokoju i rozwadze. Wszystkim jeszcze raz wielkie dzięki. Obejrzałem ten film w towarzystwie przyjaciół i kolegów i Braci z którymi , należało ten film obejrzeć. Polecam wszystkim. I PAMIĘTAJCIE KONIN TEZ JEST MOTOCYKLOWY. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi