Gość rostek Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Witam, chcialem kupic kask, ktory mialby na stale wbudowane glosniczki w okolicach uszu i mikrofon w okolicach ust. Wiadomo - zeby jadac we dwojke na motocyklu mozna bylo latwo sie porozumiec. Zadne kabelki nie wchodza w gre - caly pic polega na tym, ze komunikacja ma byc bezprzewodowa. Czy cos takiego w ogole istnieje? Jesli wiecei gdzie mozna nabyc takie kaski - dajcie znac. dzieki Rostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 O ile wiem ,jedyne (nie licze fabrycznych do Goldasa) u nas dostępne kaski z możliwością montażu zestawu ze słuchawką i mikrofonem to GIVI i to niestety przewodowe, z tego co piszesz to chodzi Ci o interkom a nie zestaw do telefonu czy łączność między dwoma moto , mogę pokombinować z kaskiem Airoch który jest przystosowany do zamontowania komórki i radiami UKF byłby to uniwersalny zestaw jako interkom i łączność na dwa moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Airoh FlyPhone (bo ten kask Doktor mial na mysli) nada sie tylko do miejskich pogadanek przy szybie dobrze chroniacej od wiatru. Po pierwsze wmontowany tam zestaw jest monofoniczny. Po drugie mikrofon jest niby w gabce i chowany w wysuwanym plastiku, ale jego jakosc pozostawia wiele do zyczenia. Od biedy w miescie da sie pogadac przez telefon (lub PMRa - bo kask ma standardowa wtyczke na najmniejszego mini-jacka). Natomiast jesli szukasz jakiegos zestawu z prawdziwego zdazenia to pogadaj ze specami od firmy Vesnet. Maja cala game zestawow sluchawkowych. Choc moje zdanie jest takie, ze i tak najlepsze zestawy to takie zrobione pod wlasny gust. Ja w sumie rozmontowalem 3 zestawy, ktore dano mi do testow, aby wlasnorecznie zmajstrowac wlasny :P . Nawet laryngofon mnie do konca nie zadowalal... Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi