Gość Rokers Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Witam! Chciałbym spytać bardziej doświadczonych kolegów czy można w motocyklu założyć sportowy wydech od innego modelu o takim samym typie silnika?? Chodzi mi konkretnie o wydech od VTR Sp1 w Suzuki SV 650. Czy będzie to jakoś chodziło i czy nie zaszkodzi mojej SV-ce? Kupiłbym wydech produkowany do SV-ki ale używanego takiego nie znajde a na nowy nie mam kasy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 vtr sp1 to liter, a ty masz sądząc z podpisu 650... wydechy powinno się dobierać zgodnie z litrażem silnika. ale może się mylę, co na to koledzy :-) ?poza tym zmiana wydechu to wizyta na hamowni i dostrojenie silnika, by nie pogorszyć pracy, osiągów i kondycji jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rokers Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 A co na ten temat sądzą inni?? Nikt nie robił takich eksperymentów??;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 zgadzam sie z poprzednikiem, wydechy są konstruowane pod konkretny silnik i jesli go wymienisz na przypadkowy pierwszy lepszy może to pogorszyć jego osiągi, ale oczywiście nie musi. tak sie mnie wydaje ;)jak chcesz wymieniąć to szukaj czegoś prędzej o parametrach zbliżonych do parametrów twojego silniczkapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi