Gość widget Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Mam dość poważny problem z biegami w Hondzie MBX 80. Otórz dwa dni temu, coś się stało - biegi zaczęły bardzo luźno wchodzić, czasami gdy nogą próbowałem właczyc wyższy bieg wchodził niby luz (a niepowinien), czasami też przy jeździe sam wskakiwał luz :-/ Dzisiaj całkiem się popsuło. Gdy chcę ustawić luz (jest między 1 a 2 biegiem) od razu wskakuje dwójka. Jedynie gdy przytrzymam nogą nóżkę do zmiany biegów w odpowiednim miejscu jest luz. Jak myślicie, przez co to może być, czy coś się mogło odkręcić czy uszkodzić? Pewnie czeka mnie rozebranie silnika na części pierwsze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Może popsuły się tryby od skrzyni biegów?? :roll: Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość widget Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 już sobie mniej więcej poradziłem. Rozebrałem silnik i okazało się że, śrubka się odkręciła (na szczęście) od wodzików, ale przy okazji złamało się też trybko od obrotomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 mechanizm obrotomierza stal ostatnio na allegro, poszukaj moze jeszzce jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi