Gagee Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 witam.Jest taka sytuacja:kupuję cały motocykl marki X z dokumentami i spisuję umowę, następnie kupuję używaną ramę marki Y (z papierami rzecz jasna);no i teraz chcę przerzucić silnik z oryginalnej ramy do nowo nabytej (lub jak kto woli: zamienić ramy).a teraz jestem zielony :mrgreen: :- jak wygląda kupno takiej ramy, jakie dokumenty - jeśli ta rama jest częscią jakiegoś motocykla (tzn. razem z silnikiem, którego nie kupuje)- czy rejestrować to moto zaraz po zakupie, czy po zamianie ramy (chyba druga opcja?)- co to moto będzie miało w papierach po rejestracji skoro jest złożony z dwóch różnych motocykli (sam? czy pozostanie X ze zmienioną ramą?)- i jeszcze jakby ktoś wiedział od jakiej wartoci motocykla/części płaci się ten podatek (PCC1 bodajże) Tak dla ścisłości: nie posiadam jeszcze nic z wymienionych wyżej rzeczy - to narazie plany (na niedaleką przyszłość).Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł - PRC Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 - i jeszcze jakby ktoś wiedział od jakiej wartoci motocykla/części płaci się ten podatek (PCC1 bodajże) jeżeli dobrze pamiętam to do 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielo Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 w dowodzie rejestracyjnym będziesz miał ten motocykl który zarejestrujesz. Jeżeli kupisz motocykl A i go zarejestrujesz a anstępnie kupisz motocykl B lub samą ramę i zamontujesz ją w motocyklu A, to zmieni się numer ramy w motocyklu A. Nie wiem jednak w 100% czy taki numer jest możliwy :?: jak się dowiem to ci napiszę. Podatek płacisz od kwoty umieszczonej na umowie kupna - sprzedaży. Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gagee Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 W sprawie podatku dowiedziałem się w US, że płaci się go od tysiąca wzwyż. Orientujecie się może, czy jest jakiś sposó żeby wskrzesić prawnie rame ze złomowiska bez papierów (wsk a nie hayabusa '04- gwoli ścisłości) ? nabicie nowych numerów w jakiejść stacji diagnostycznej czy coś w tym stylu? //poprzednie pytania wciąż ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Z nabiciem nowych numerow jest tak samo jak w autach, jedziesz na stacje diagnostyczna, pan diagnosta wystawia papierek, ze numery nieczytelne i potem chyba idzie sie do WK i oni wydaja skierowanie na nabicie nowcyh numerow (czyli daja tabliczke) i to wszystko. Tylko musisz sprawic, ze te numery znikna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi