lukasz-aprilia Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 W koncu wymienilem przewody paliwowe, bo stare byly solidnie popekane. W sklepie zanabylem typowe przewody dedykowane do paliwa i oleju. Nic nie cieknie, a mimo to po mocniejszym rozgrzaniu motocykla wali na odleglosc oparami paliwa. Co jest grane? Slyszeliscie o czyms takim jak przepuszczenie gazow przez wezyk w wyniku jego rozgrzania? W mojej Suzi przewody sa dosc blisko cylindrow, ale no bez przesaday - jakies ekstremalne warunki tam nie panuja. Dzis jeszcze zdejme bak po solidnym rozgrzaniu i recznie pomacam wezyki. Moze macie jeszcze rady, bo zaczynam paranoidalnie obwąchiwać motocykl po kazdej jezdzie... :-D Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Slyszeliscie o czyms takim jak przepuszczenie gazow przez wezyk w wyniku jego rozgrzania nigdy nie słyszałem jest to niemożliwe :!: :!: jaki wężyk kupiłeś?? jak ze szmacionym oplotem to odrazu go wyj... :( i kup pożądny wąż firmy GATES :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 No niestety ten ze szmacionym oplotem - przezroczysty :evil: . A nie wiesz moze ile GATES kosztuje za metr? Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ja do samochodu kupowałem 13zł/metr 8mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 A nie wiesz moze ile GATES kosztuje za metr ja kupowałem za ok 6zł :evil: ale to zależy od sklepu :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 8O 6 zeta kurna, okradli mnie. Dobrze że tego nie kupuje się na dziesiątki metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 To co dzis zobaczylem po zdjeciu zbiornika to sie przerazilem :roll: . Stan przewodow made in Poland, ktore rzekomo byly przeznaczone do paliwa i oleju, po okolo 6 godzinach pracy (konkretnie 3 dni - bardzo krotka trasa + zwykle codzienne krecenie po miescie) - zjezyl mi wlosy na glowie!!! W 3 miejscach przewod lekko podtopiony, niebieski kolor przewodow zmienil sie w jasno-zielony, na calej dlugosci wezyk ulegl "rozklejeniu". Miedzy material wewnatrz rurki i gume dostalo sie powietrze i resztki paliwa. Miejscami ow materialowy oplot ulegl doslownie rozpuszczeniu 8O . Jak pomysle, ze na takich przewodach mialem jechac w piatek na 250km trase to obawiam sie, ze mialbym solidne klopoty w drodze. Cholera kto te przewody nazwal wezykami paliwa :?: . Toc to o pomste do nieba wola. Ale po uspokojeniu nerwow podjechalem do sklepu i kupilem wlasciwe przewody: made in Italy, 11 zl za metr :cry: . Mam nadzieje, ze teraz smierdziec juz nie bedzie. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 W 3 miejscach przewod lekko podtopiony' date=' niebieski kolor przewodow zmienil sie w jasno-zielony' date=' na calej dlugosci wezyk ulegl "rozklejeniu". Miedzy material wewnatrz rurki i gume dostalo sie powietrze i resztki paliwa. Miejscami ow materialowy oplot ulegl doslownie rozpuszczeniu . [/quote''] ja slyszlem raz i raz widzialem u starego w samochodzie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi