KLAUDIUSZ Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Kobra, wlaśnie 20 minut temu sie o tym przekonałem :( Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobra Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Czyli ostrzegłem za pózno... :( Jeśli motocykl sprowadziła osoba od której go kupiłeś, to nie powinna robić problemu...ale do wypłacenia 150 zeta za VAT raczej nie będzie skora, szykuj sie na wydatek...zauważyłem u handlarzy, że to częsta sprawa przy sprzedaży pojazdu:uciekanie od opłat, byle szybciej sprzedać, a potem martw sie człowieku! Pamiętajcie przy kupnie: SPRAWDZAC KOMPLETNOŚĆ DOKUMENTÓW!!! I OPŁAT ( badanie, zwolnienie z VAT-u, tłumaczenia itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 No tlumaczenia juz zrobilem, badanie oni robili, VAT-25 tez oni zalatwią, gadalem dzisiaj i chyba wszystko ok, zobaczymy :( Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielo Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Ja swojego sprzęta rejestrowałem w październiku 2004r., motocykl był co prawda wyrejestrowany (sprowadzony z Niemiec, jestem jego pierwszym właścicielem w Polsce) musiałem wypełnić Vat 25 - jestem osobą fizyczną. Czekałem około 2 tygodni na odbiór druku i dopiero wówczas mogłem dokonać opłaty w urzędzie skarbowym. Dopiero wtedy można załatwiać dalsze czynności z rejestracją pojazdu. Być może Vat 23 i 24 płacą ci co płacą podatek Vat (sprzęt na firmę). Na urząd skarbowy nie jest chyba określony termin natomiast w ubezpieczenie musisz wykupić w dniu rejestracji pojazdu. W przypadku gdy kupujesz pojazd z polskimi tablicami rejestracyjnymi to poprzedni jego właściciel musi ci przekazać polisę ubezpieczenia obowiązkowego OC, jeżeli nie ma to trzeba wykupić ubezpieczenie OC przed wyjechaniem na ulicę z podaniem dnia i godziny zawarcia ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Chciałem jeszcze potwierdzić (bo nie doczytałem się w powyższych wpisach) ile w końcu jest czasu na zarejestrowanie motocykla sprowadzonego z Niemiec kupionego na umowę kupna-sprzedaży z Niemcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Chyba nie ma żadnych ograniczeń, mój sprzęt był sprowadzony w Lipcu 2004 a zarejestrowałem go bez dodatkowych kosztów w Listopadzie 2004 :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi