arti Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam wszystkich! Czy może ktoś wybiera się do tego pięknego kraju lub chciałby się do nas przyłączyć po 20.08 bo ja z moim "plecaczkiem" mamy ochote się wybrać ale oczywiście jak na razie to chętnych brak, bo albo termin nie pasuje albo to albo tamto...Wiem, że PAROWÓZ też się wybierał ale niestety jechał 15.08 a ja dopiero urlopik mam 20.08- do 10.09 wiec w grę wchodzi termin pomiedzy tymi datami- oczywiście możemy się dostosować jeśli ktoś ruszałby np.pod koniec sierpnia:) Trochę konkretów: 1)plan jest taki, że jak na razie nie ma żadnych planów:))) kompletny spontan ale jak pokazuje doświadczenie takie wyprawy są najlepsze, bo nie szkoda jak nie da się czegoś zrealizować- kraj jest o tyle ciekawy, że gdzieby nie pojechać to i tak będzie zaje...fajnie i ciepło ale wiadomo, że jest parę obowiązkowych miejsc, które należałoby zobaczyć ale o tym jest w przewodniku więc jak przeczytam to napiszę;))( na razie nie mam czasu)2)predkość przelotowa ekonomicznie- kontemplacyjna 120-140max( jedziemy XJ600Diversion)3) zabieramy namioty bo pogoda i temperatura bedzie odpowiednia (dopuszczamy możliwość nocowania od czasu do czasu na kwaterach celem odświerzenia)4) trasa przez Słowację, Węgry, Rumunie, Bułgarię z możliwością popasów w ww. krajach gdyby ktoś chciał coś pozwiedzać, byle nie za długo, bo nie zdążymy się w Grecji poopalać (plecaczek mój jest ciepłolubny więc miałbym przechlapane gdyby nie zdążył się porządnie wygrzać:()5) wyprawa niskobudżetowa nastawiona na zwiedzanie i wygrzewanie na słonku na ok. 14 dni(jak kasy starczy to możemy zostać dłużej)ale powrót najpóźniej 10.09, bo musze do roboty od poniedziałku:((( Pozdrawiam i czekam na odzew!!! [ Dopisane: 22-08-2005, 20:52 ]Jak widzę- chętnych brak- trudno w takim razie albo polecimy sami albo zmieniamy plany. Mam jednak pytanko do tych co byli w Grecji i wiedzą na pewno: czy jest tam uznawane prawko tylko międzynarodowe???- piszą tak we wszystkich przewodnikach jednak chciałbym wiedzieć czy policja to egzekwuje. Kolega, który był na RODOS wypożyczał samochód i nikt go o to nie pytał ale poruszał się tylko po wyspie- jak jest na stałym lądzie??? Prośba o pilną odp, bo takowego nie posiadam a nie chciąłbym wdepnąć... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parowóz Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 Hej ! Ja już przyjechałem z Grecji .... teraz jestem na etapie pisania pamietnika .... a co za tym idzie podziele się potem z mojej wyprawy . W sumie wyszło nam 6500 km .. i Rumunia jest faktycznie piękna .. tylko szkoda że spotkała nas mało miła przygoda i to w ostatni dzień wyprawy... ale nic za jakiś czas bedzie relacja. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARYNA Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Byliśmy w 1-dno miesięcznej podróży po Grecji jadąc przez Serbię i Bułgarię.Było fantastycznie, zrobiliśmy na jednym motorze 8 000 km objeżdżając wokół Grecję i zaglądając na Thasos i Poros. Każda z tych wysp jest inna i bajkowa. Mam nadzieję, że Wasza podróż była udana. Napiszcie. Pozdrawiam Maryna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi