Desperado Opublikowano 12 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2003 Witam, kilka dni temu kupiłem w salonie Hondy nowy motocykl, jednak nie mogę go odebrać z salonu bo w wydziale komunikacji brakuje tymczasowych tablic rejestracyjnych :( , mieszkam ok. 300 km od miejsca zakupu. Dlaczego muszę nowy pojazd rejestrować czasowo, skoro w świadectwie homologacji jest napisane, że: pojazd może być zarejestrowany na stałe bez dalszych czynności homologacyjnych. Ponadto rejestracja czasowa dokonywana jest:na wniosek właściciela pojazdu - w celu umożliwienia:a) wywozu pojazdu za granicę,B) przejazdu pojazdu z miejsca jego zakupu lub odbioru na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,c) przejazdu pojazdu związanego z koniecznością dokonania jego badania technicznego lub naprawy,na wniosek jednostki upoważnionej do przeprowadzania badań homologacyjnych lub jednostki badawczej producenta pojazdu, jego wyposażenia lub części - w celu umożliwienia odpowiednich badań.Dlaczego więc nowy pojazd trzeba rejestrować czasowo? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 12 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2003 Niedawno też się zetknąłem z tym wszystkim :( Kupowałem motocykl używany i taka maszyna jest rejestrowana czasowo jeżeli została zakupiona w innym powiecie niż jest rejestrowana - w celu sprawdzenia danych.Zaś co do czasowych tablic rejestracyjnych to chyba już się nie stosuje - ja dostałem normalne (czarne znaki na białym tle), tyle że dowód czasowy na miesiąc. Tablic brakuje? Rrety, ale burdel panuje w tych urzedach komunikacji. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desperado Opublikowano 12 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2003 Kasa kasą, ale co oni będą sprawdzać w nowym pojeżdzie przez 30 dni, skoro wszystkie dokumenty są w komplecie, a poza tym ten brak tablic to już KPINA, chyba ściągnę motocykl na koszt wydziału komunikacji, bo co mnie interesuje, że tablic nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desperado Opublikowano 12 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2003 Damian1974, też tak myślę, w niecie znalazłem coś takiego:UWAGA!!! Po złożeniu wniosku o rejestrację pojazdu - z urzędu dokonuje się czasowej rejestracjiczyli wygląda na to, że mają jakąś podstawę, ale chyba zainstaluję zaraz lexa i sprawdzę o co w tym wszystkim chodzi :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi