wieczny student Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 ma ktoś doświadczenie z robieniem wydechów do urala(lub innego rusa)? powiem tak: mam seryjne, rdzewieją, wyglądają brzydko, no i są ciche (chciałbym ciut głośniejsze, ale broń boze puste całkowicie :-) ). przydałoby sie dorobić nowe (fajniej zrobić niż kupić, nie :-)? ). mam dostęp do giętarki, szczere chęci, parę finezyjnych kształtów w głowie. brak wiedzy co do wyciszania, zjawisk falowych, nikłe pojęcie o tym jak wydech wygląda w środku (oryginały nie są rozbieralne). no i w trosce o gniazda zaworowe chyba powinien stawieć jakiś opór spalinom... chyba ze ta uwaga tyczy sie sportów :roll: . piszcie uwagi i pomysły na zmajstrowanie "tłumika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Pan Hartmann w Łomiankach tel. 602594515 dorobi Ci wydech jaki bedziesz chciał. Czarny, chromowany lub z kwasówki, kształty i zawartość do wyboru. Ceny rozsądne. Ale ja w Dnieprze miałem własnie od niego, całkowicie puste przeloty na kształt kaśkowych tłumików i było głośno, ale bez przesady, a dżwięk niski, basowy i rasowy. Najfajniej było ''odkręcić'' podczas przejazdu przez tunel... ;) Czad!!! A wypalanie zaworów w rusku z powodu zbyt małych oporów na wylocie włóż między bajki. Na pełnych wydechach wypalą Ci się tak samo szybko. To rusek nie japoniec. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 nikt wiecej nie miał do czynienia z robieniem wydechów?... Korba, dzięki za info. jak sobie nie poradze to skorzystam. u mnie na wdziale jest junaczek z normalną, hamską rurą. pusta, bez puszki... tak to hałasuje, ze szyby się trzęsą. a ja nie chce sie migać przed policją w czasach kiedy nagonki (patrz poznań) burzą przyjemność z jeżdżenia. mówisz ze pusta puszka zmniejsza poziom hałasu? moim zamysłem jest, by dzwiek nie powodował dzwonienia w uszach po 30 minutowej jeździe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi