RO Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Co do transportu to koszt na pewno wiekszy niz z DE' date=' ale moze czasem warto. Tylko pomysl jak mogla byc katowana taka R1... Moze ona juz po prostu nie zyje?[/quote'] Nie wydaje mi sie że diler widząc taki motocykl ryzykowałby kłopotami czy też swoją reputacją wysyłając takiego dziada.. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamperov Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 bo ja wiem czy to taka okazja ??ze stanow najbardziej sie oplaca kupowac od fimr ubezpieczycielskich' date=' czyli motocykle z historia :( z tym ze oplaca sie sprowadzac motocykle nowe ( czyt. do 3-4 lat) bo jest duzy podatek ( vat czy clo ?? zawsze to mylilem). Przy motocyklu 10letnim ten podatek wynosi ponad 60% (przynajmniej tak jest dla samochodow)[/quote'] Ze strony: http://www.jawauto.us/przepisy.htm motocykleCło na motocykle (w tym motorowery i skutery) wynosi 0% (jeśli pojazd pochodzi z krajów Unii Europejskiej i tamże został wyprodukowany oraz dołączono do rachunku oświadczenie sprzedawcy potwierdzające ten stan rzeczy) lub 9% (dotyczy pojazdów z USA i Japonii). Akcyza w tym przypadku nie występuje, zaś VAT wynosi 22%. Zatem rocznik nie jest wazny.Co to znaczy ze najbardziej oplaca sie kupowac od firm ubezpieczycielskich, czyli motocykle z historia? Czy moze ktos dac namiary na ta firme z Chicago, albo jeszcze lepiej gdzies w okolicy NJ lub NY, wschodnie wybrzeze? 300 $ za shipping, mi wszedzie oferuja cos w granicach 600-700.Motocykle sa tutaj rzeczywiscie tansze, ale po doliczeniu kosztow shippingu, oraz cla i podatku, roznica sie troche zaciera (np Virago), Przy motocyklach typu Vulcan lub intruder nadal sie oplaca. A pozatym, jestem w motocyklowym raju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zatem rocznik nie jest wazny moje doswiadczenie dotyczny samochodu, motocykle sprowadza znajomyw przypadku samochodow rocznik jest wazny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dymsha Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Co to znaczy ze najbardziej oplaca sie kupowac od firm ubezpieczycielskich, czyli motocykle z historia? Właśnie też chciałbym się dowiedzieć o co w tym chodzi, bo podobno mój był zakupiony od firmy ubespieczycielskiej, a nie wiem jakie to ma znaczenie i co mi to daje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Co to znaczy ze najbardziej oplaca sie kupowac od firm ubezpieczycielskich, czyli motocykle z historia? Właśnie też chciałbym się dowiedzieć o co w tym chodzi, bo podobno mój był zakupiony od firmy ubespieczycielskiej, a nie wiem jakie to ma znaczenie i co mi to daje! ano chodzi o to ze jak motocyklowi cos sie stanie np. dzwon, slizg, kradziez to amerynkance nie bawia sie w jego naprawe tylko biora kase i kupuja nowy (mimo ze nieraz uszkodzenia sa tak male ze az dziw bierze ze sie pozbywaja)a firmy ubezpieczycielskie zamiast oddawac na zlom wystawiaja na sprzedaz i zawsze troche na tym jeszcze zarobia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi