Kaze Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Mam Yamahe DT 80 i możliwość kupienia cylindra i tłoka od DT 125. Czy jest możliwość zainstalowania do mojej DT takiego cylindra? Czy wiąże się to ze zmianą gaźnika i układu wydechowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Nie, nie jest to możliwe. A nawet gdyby cylinder pasował to musiałbyś jeszcze wymienić wał bo nie wytrzymałby dodatkowego przeciążenia związanego ze zmianą pojemości. O gaźniku nie wspomne bo cylinder 125 z gaźnikiem od 80 nic by nie zmienił. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 musiałbyś jeszcze wymienić wał bo nie wytrzymałby dodatkowego przeciążenia związanego ze zmianą pojemości.Bez przesady. Kolega ma chyba 115cc cylinder w DT i z wałem 0 problemow. Ja tez zmienialem pojemnosc w swoim sprzecie i zadne stuki sie nie pojawily, takze 2 sezony mozna jezdzic bez obaw (o ile wał był dobry). Mam Yamahe DT 80 i możliwość kupienia cylindra i tłoka od DT 125. Czy jest możliwość zainstalowania do mojej DT takiego cylindra? Potwierdzam to co napisal karol1001Czy wiąże się to ze zmianą gaźnika i układu wydechowego?W DT'tce dyfuzor wystarczy odblokowac tj wyrzucic wszystko co sie w nim znajduje, a takze zalozyc koncowke przelotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi