Skocz do zawartości

Jak odblokować Aprillię af1 futura ??

losiu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Odblokowalem ją już dawno, teraz zajechałem ją. rozebrałem prrawie juz cały silnik, myslalem o tym 160 tylko nie mogę nic znaleźć nic na stronach polskich bo z obcym ciężko u mnie. O ile mi wiadomo taki zestaw kosztuje 1500 ( cylinder i tłok ???) a do tego muszę kupic wał albo zregenerowac, z tym że się boje że mi walnie i zniszczy znowu to co dobre, nie chce za bardzo w to inwestować, bo za te pieniądze można kupić już coś porządnego a wje..lem juz w nią za dużo (błąd). Na razie jest zimno brrrrrrrrr i mam czas z tym, chociaż jakieś schematy silnika panowie mile widziane :) Dzieki wszystkim za pomoc acha Arek16 to chyba przebieg 46000 jest przyczyną a no i te linki jeżeli macie bardzo bym prosił

O żesz 46K to ten moto już musiał mieć przynajmniej 1 remont albo2 a co do linków to coś postaram sie poszukać. Ale to nie ja te polini zakładałem już z tym kupiłem a jak się niemyle to za 2000 jest zestaw polini z wałem specjalnym do tego wogule już ze wszystkim tylko zakadasz i jedzesz ale nie jestem pewien.

Z jednej strony tak z z drugiej patrz co masz na dzień dzisiejszy za 3 kola tłusta nsr, a nie aprilie z 91 roku. Honda zawsze będzie Hondą a mnie coś obrzydzil ten motor. Aha remont mial wcześniej robiony juz bo widać po napisach jakiśm flamastrem na cylindrze jakieś wymiary i ma cylindzre jest napis gilardoni, ale nie wiem, czy to oryginal, czy podróba jakaś i w ogóle o co tam chodzi.

Siwy_ napisał:

Wysilileś sie przy pisaniu tego posta,prawda?  

chyba bardziej zdenerwowales sie tym ze  

Arek16 napisał:

AF1 po remoncie ciagnie az miło RS kazda zostaje w tyle  

???

Nie,nie zdenerwowalem sie tym,bo niemam 125 i ze 125 niemam szans.

Czyżby na tym forum,roslo pokolenie ''zakompleksionych ludzi''? :mrgreen: Jest tu pare takich :lol:

Co do Hondy za 3k to niewim czy kupisz jakąś w dobrym stanie a pozatym napewno nie model z skośnymi oczami tylko z okrogłymi a ten jest obżydliwy wstyd na takie cos wsiadac ta ze skońnymi tez mi średnio podoba. Ogulnie fakt remont kilku letniego moto średnio się opłaca(zewzgledu na to że czesto jest to 50% ceny całego moto). Ale za to jak zrobisz go pożądnie i będzesz dbał to bez wiekszych awari przejedzesz przynajmniej z 20K kilometrów. A jak kupisz Honde za 3k zł pokezidzisz 2k km i co znowu ci się posypie(do silnika niewejdzesz A 2T to T2 niewżne czy chonda czy aprilia). Zstanów się czy jednak nielepiej odremontować sobie moto i wiedzec na czym jeździsz ale co zrobisz to twoja sprawa.

Siema trochę literek zjadłeś i nie wiem o co tam chodzi ale z grubsza widze, że masz rację bo lepiej wiedzieć na czym stoimy niż kupować kota w worku. Z tą nsr to tylko przykład, ogólnie średnio mi się widzi 125 bo za szybko ją zakatuje :) .

Ja chyba nie wiem co to znaczy.... :roll: :) na dotarciu kręciłem ją na poczatku do 6 później 7 i 8 ale jak dotarłem to ogień wiadomo jak trzeba tym jeździc, aby jechało. Ale dwusówy wydaje mi sie, że wskazane jest je kręcić.

Z jednej strony tak z z drugiej patrz co masz na dzień dzisiejszy za 3 kola tłusta nsr, a nie aprilie z 91 roku. Honda zawsze będzie Hondą a mnie coś obrzydzil ten motor. Aha remont mial wcześniej robiony juz bo widać po napisach jakiśm flamastrem na cylindrze jakieś wymiary i ma cylindzre jest napis gilardoni, ale nie wiem, czy to oryginal, czy podróba jakaś i w ogóle o co tam chodzi.

Ty masz moto na silniku rotaxa 123?? Bo jesli tak to mam caly silnik na sprzedaz :) jesli chcesz

[ Dopisane: 25-10-2005, 18:29 ]

Ty masz moto na silniku rotaxa 123?? Bo jesli tak to mam caly silnik na sprzedaz