qciu Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Rometowski tłok podciąłem o chyba 4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Spróbuje z tą odległością i wypowiem się. Czekam na komentarze tych' date=' co charty jadą bez niczego 65km/h :buttrock:[/quote'] Ja mam Charta i mogę się wypowiedzieć. Wszsytko zależy od wahy - przy kupnie miałem pół zbiornika 95okt ze stacji Orlen i jechał nieco ponad 60 km/h (ale tak pokazywał mój licznik, bo ojciec jechał za mną golfem i pokazywało poniżej 60 km/h). Jak się skończyła, to wlałem niby-95okt i jechał góra 55 km/h (na Mixolu 30:1). Kumpel kupił mi ruskiej (prawdopodobnie ze stacji z Brześcia, bo nie śmierdziała, jak inne ruskie h**owstwa) po 3 zł/l i na Mixolu jechałem 65 km/h we dwie osoby (i nie mulił się nawet po ciągłej jeździe z takim obciążeniem przez 14 km - dłużej nie jechałem). Wlałem raz tej ruskiej z semisyntetykiem Orlen 2T (czerwonym) i Vmax miał taką samą, ale przyspieszał tak, że za pierwszym razem o mało nie spadłem z siedzenia :-). Teraz tak chrzczą na stacji tę wahę polską, że po dłuższej jeździe V spada nawet do... 40 km/h :-). Chwilkę "po garach" i 10 sekund postoju - z powrotem 55-60 km/h (z przewagą 55 :-)).Ale to chyba nie jest tak w innych Chartach, bo mam gaźnik z Komara z rozwalonymi dyszami (na początku mi palił z 5 l/100 km, teraz się ustatkował do 3). Kupiłem gaźnik chartowy, ale jechał góra 40 km/h, bo przepustnicy nie mam i linka była jakaś niepasująca :-) - nie dawał więcej niż 30 % obrotów.P.S. Mam ktoś części gaźnika Charta na sprzedaż? Albo chcecie kupić gaźnik bez przepustnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi