Gość prodok Opublikowano 25 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2003 Posiada TDM 850 w której wymieniam pierścienie i mam problem jaki olej wlać do tej pory stosowalem pół syntetyk 10W40 bo taki lał poprzedni właściciel. Natomiast w instrukcji podają 20W40. Moto ma 11 latek i około 57000 km. Tak więc mam pytanie co wlać do mojego moto bo kumpel doradzał motula 15W50 bo podobno dobry do starszych moto a i jeszcze jedno pytanie po wymianie pierścieni kiedy najlepiej wymienić olej ponownie i czy w ogóle potrzebne ? bo ścieranie jest chyba niewielkie?z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 26 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2003 witam;ja do tenerki lałem półsyntetyk Arala;jeśli coś grzebałeś przy silniku to olej zmień. Zawsze tam jakiegoś syfu sie dostało, poza tym lepiej się dotrze na świeżym oleju. Po 2000 km zmień go znowu. Nie zaszkodzi, a koszt nie jest taki duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prodok Opublikowano 26 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2003 oki :? tyla że nie wiem czy jeśli producent podaje 20W40 warto go zmienić na 15W50 bo moto ma swoje latka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPIOTR Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Nigdy nie leje się oleju lepszego jakościowo do silnika do którego produceny zalecił olej jakościowo gorszy. Informacja z ulotki reklamowej firmy produkującej oleje do silników 4 suwowych.Zmiana może nastąpić tylko w uzasadnionych przypadkach np. zmiana strefy klimatycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi