Skocz do zawartości

Wypadek-Poznan

polly
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Stalo sobie autko moje spokojnie na chodniku przed domem,zaraz mialam jechac i wrocilam sie zeby bluzke zmienic i to mnie uratowalo...Wychodze przed dom a tam auto na biegu leci lekko w gore 10metow przestawione do przodu bo jakis palant jechal 120km -pedzil i zagapil sie i trzasnal w moje stojace na chodniku,odbil sie wylecial w gore ,2obroty i spadl na dach,po czym wyszedl i nic mu sie nie stalo.Ja mam zawieszenie rozwalone,sprezynyny od amortyzatra lataly po ulicy.Policja po godz sie zjawila laskawie ani fotki ani czy pil,nic kompletnie, napisali i pojechali.Na szczescie zrobilam fotki dla ubezpeczalni.Normalnie jestem w szoku.To tylko u nas moze cos takiego sie zdarzyc.Moglam telewizje regionalna wezwac,bo to sie w glowie nie miesci.Droga osiedlowa 40ograniczenie,pelno rowero,dzieci....Spieszylo mu sie na dyzur do szpitala ,,,chyba do nieba

No rzeczywiscie to polska i polska policja. Nie wszyscy tacy sa ale ostatnio tez spotkalem sie z hamstwem z ich strony. Koles wyjechal mi z podporzadkowanej a ja wolalem szlifnąć niz w niego wjechac. On sobie pojechal dwoch swiadkow mialem. Przyjechala policja popatrzeli i sie pytaja czy uderzylem w ten samochod ? A ja mowie ze nie. A oni - no to kolizji nie bylo i przez szczekawke powiedzieli ze koniec interwencji. Mysleli ze gowniarza wyroluja, ale ja zaraz zaczalem sie do nich pluć, to powiedzieli ze na komende moge isc zglosic i pewnie tak zrobie. A gdybym znalazl samochod tamtego dupka i go np. porysowal to pewnie zaraz by mnie listem gończym szukali.

Polly niezłego fuksa miałaś. Teraz wygląda na to, że trzeba się bacznie rozglądać nie tylko jak się przechodzi przez ulicę, ale nawet wsiadając do samochodu. Cholera wie skąd jakiś wariat nadjedzie.

A gdybym znalazl samochod tamtego dupka i go np. porysowal to pewnie zaraz by mnie listem gończym szukali.

Ano bo jak Ci policjanci powiedzieli kolizji nie było, a Ty porysowałbyś samochód i draka gotowa :/ Taki kraj :/

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

Rzeczywiscie dzialanie polskiej policji jest zenujace...Sam mialem nie tak dawno wypadek i przy tej okazji uslyszalem od policjanta, ze lepiej, zebym przyjal niski mandat, bo swiadkow nie mam i w sadzie nie wygram... Szkoda slow.

Jedyne co mi zostaje to westchnac z ulga, ze pamiec zawiodla i nikogo w samochodzie nie bylo. :ehz:

Polly dałas trochę ciała. Skoro doszło do takiego zdarzenia to miałaś prawo zarządac od policjantów zbadania trzeźwośći kierującego. Jeśli był na zagranicznych blachach to możesz się długo wozić z odszkodowanie. Wzięłas od policji chociaz dane tego gościa?

Mam wszystkie dane jego, to polak z mojego osiedla,znam goto tez moj klient,pracuje tylko w Szwecji.Policja nawrzeszczala na mnie ze nie mam im zwracac uwagi,oni wiedza co robia gdy spytalalm o alkomat.Wtedy wezwalam inna policje i dokladnie ta sama gatka byla.....swiadkow mam,juz zalatwiam na jutro auto zastepcze a tamtego nie odbieram po naprawie ,po co mi auto gdzie zawieszenie poszlo......A zdjecia wloze tu ale sa na plycie i w ubezpieczalni.