Manulo Opublikowano 23 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2003 mam pytanie (a właściwie kilka): jak się do tego zabrać? co przygotować? mniej więcej ile to będzie kosztowało?chciałbym swojego romecika na niebiesko i na baku biały napis MO do tego milicyjny orzeszek gogle i mogę mandaciki ściągać :lol: :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 24 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2003 He ja to malowałem normalnie sam simsonka no ojciec troche mi pomugł ;D Ale niewiem ile to moze kosztowac :) raczej coś do 100zł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PituŚ Opublikowano 5 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2003 Ja tez mysle ze to bedzie cos w granicach 100 -170 zł.Ps.Niezły pomysł :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 5 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2003 Zalezy ile lakiernik zawola za czesc jak oddasz do lakiernika to bedziesz mial piekny lakier a jak sam bedziesz malowal a nigdy tego nie robiles to moga Ci wyjsc straszne zacieki brzydko to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 6 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2003 malował mi będzie kolega który już w swoim życiu kilka sprzętów pomalował, zmieniłem koncepcje : czrny z czerwonym napisem na baku: KGB do tego czerwony sierp i młot :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 6 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2003 No to będziesz fajnie wyglądał :twisted: Ja mojego charta p rzejechałem zwyczajnie czarnym hamerajtem, ale malowałem tylko w kilku mało widocznych miejscach więc nie rzuca się to w oczy. Kiedyś też przemalowałem sobie wydech srebrną farbą w sprayu (na chromowanie nie miałem kasy :( ), z początku bałem się że farba będzie odpadać od temperatury, ale wytrzymało sporo już lat i jest ok :D A najładniej wygląda oczywiście lakierowanie, ale kosztuje też ładnie, niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 7 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2003 a czym malować?brat koleżanki z klasy wózek sklepowy pomalował dekolakiem (spray do malowania ścian) i ładnieto wygląda i się nie zmywa może i mój pomalować takim czymś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 7 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2003 Hmm... po baku to bym w ogóle nie malował sprayem - zawsze się robią zacieki a poaz tym pamiętaj, że przy nalewaniu benzyny/mixolu nieraz coś kapnie na nałożoną powłokę, która może kiepsko znieść kontakt z benzyną. Skonsultuj się najlepiej ze sprzedawcą w jakimś sklepie z farbami. Co do malowania pędzelkiem to też nie będzie na baku najlepiej wyglądać - w końcu to najbardziej wyeksponowany detal, a ślady po pędzlu zawsze jakieś zostaną. Ja malowałem tylko fragmenty ramy i tam tego prawie nie widać, ale wiadomo - to co innego. Najlepiej rozejrzyj się za jakimś lakiernikiem który za sensowną cenę polakierowałby twoje moto - jeżeli takiego nie znajdziesz popytaj w sklepach o jakiś baardzo wytrzymały spray.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 7 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2003 Podklad MOtpia 2 warstwy lakieru tez motip i bezbarwny oczywioscie motip nie ma ch**a we wsi zeby cos sie stalo tyle razy benzyna mi sie rozlala i tylko szmatka wystarczy przetrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 8 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2003 też malowałem swoją motoryne!najpiew ją całkiem rozebrałem do gołej ramy potem zmatowałem i sru kompresorem pomalowałem jest teraz niebieska i ma białe felgi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PituŚ Opublikowano 8 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2003 Ja sobie strzel jakiś aerograf na bak może Czarna Z białym koniem, bo to przecież Mustang jest. A może pomaluje ja żeby wyglądała ja popękany kamień jeszcze zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 8 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2003 popekany kamień to ciekawe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 9 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2003 Dzięki za pomoc już szykuję kasiutę na farby!!!!!!!!!! :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 9 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2003 nie mam za co polecam się na przyszłość!ja za farbe dałem 35zł no ale malowałem motorynke!a i jeszcze dwie puszki spreju kazda kosztowała 7zł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 malowanie motoroweruZależy czy sam wyczyścisz z starego lakieru bak , jaki wybierzesz lakier ,wiadomo że lepiej będzie wyglądał pomalowany przez lakiernika ale jeżeli masz pistolet do malowania to bendziesz mał taniej,a lakiernik weźmie od ciebie pewnie koło 100zł 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi