Gość Miłka Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Kupiłam w końcu sobie motocykl i potrzebuję paru fachowych porad. Oto mój główny problem. Musze zabezpieczyć jakoś motocykl przed kradzieżą. Przeczytałam parę artykułów na temat różnych blokad, lin stalowych i różnych innych cudów. No i myślałam o kupnie liny stalowej elastycznej (żeby motocykl np do latarni przytwierdzić)firmy Magnum (model Ultimate Cable- strona www.magnum.pl tam wszystko tam jest). Jeśli faktycznie taka linka to dobre rozwiązanie to jakiej firmy najlepiej lub jakiej ewentualnie(chodzi o pieniądze, których niestety wiele nie ma)? A jeśli nie linka to co innego?Doradźcie mi coś proszę. Z góry dziekuje i proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Ja ze soba woze 1,5m stalowego lancucha obszytego dzinsem (zeby ramy nie rysowac) + klodka antywlamaniowa. Calosc mnie kosztowala jakies 40zl (lancuch "dla psa do budy", naprawde solidny jest tylko musialem rozciac karabinczyk konczacy jedno kolko - pila za cholere nie szlo, na szlifierce cialem), stare dzinsy i troche cierpliwosci przy obszywaniu. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Zamiast liny lepszy będzie łańcuch. Co do zabezpieczeń robionych samemu to najlepszym rozwiązaniem jest zużyty (ale może być i nowy ;) ) łańcuch motocyklowy - umyć w nitrze, obszyć fajnym materiałem i zapodać dobrą markową kłódkę - np. Abusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 adres chyba inny: http://www.magnumlock.pl/ Ja używam liny Buller żeby przypiąć motocykl do czegoś (tu uwaga aby to coś nie było ławiejsze do przecięcia niż lina) i blokady U-Lock aby zablokować koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miłka Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Wielkie dzięki za pomoc. ;) Jeśłi jeszcze ktoś, coś możę napisać i doradzić to super. Na pewno skożystam z Waszych porad. DZIĘKI!!!!Pozdrowienia z Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi