bohen Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 WitamPytanie jak w temacie. Co ile kilometrów, lat, czy czegoś tam innego wymieniac filtr powietrza? Pytam sie bo ostatnio tłumik na końcu jest lekko mokry i myśle że to filtr ma już małą przepustowość i za dużo w mieszance jest paliwa w stosunku do powietrza. Mieszanke (benzyna + mixol) robie przeważnie dobrą 1:50 więc to raczej nie to.Z góry dzieki.Pozdro Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Witam Pytanie jak w temacie. Co ile kilometrów, lat, czy czegoś tam innego wymieniac filtr powietrza? Pytam sie bo ostatnio tłumik na końcu jest lekko mokry i myśle że to filtr ma już małą przepustowość i za dużo w mieszance jest paliwa w stosunku do powietrza. Mieszanke (benzyna + mixol) robie przeważnie dobrą 1:50 więc to raczej nie to. Z góry dzieki. Pozdrozawsze bedzie mokry, bo mieszanka w kanale ssacym dwusuwa pulsuje a odp na pytanie: zalezy gdzie jezdzisz. enduro- 2 razy w roku lub czesciej, szosowe sadze ze nawet do 2 lat, ale majatek to nie jest i mozna co rok, jak jest zawilgocony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 zawsze bedzie mokry, Hmm ja mam suchą koncówke wydechu, jak i wnętrze "kolanka" ;) ps. Uzywam filtra powietrza, ksiązkowych nastawów gaznika & zapłonu ps2. Moze w zachodniopomorskim duzo siary w paliwie która to wszystko wysusza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Hmm ja mam suchą koncówke wydechu, jak i wnętrze "kolanka" :oops: ja zle sqmalem/przeczytalem. myslalem o tlumiku szmerow ssania i tej gumowej rurze, ktora zawsze jest mokra i stad ten wywod o pulsacjach w dolocie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatriX Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 A ja mam pytanko gdzie zakupić jakiśdobry filtr powietrza do DT80 LC II :?: Podajcie jakieś namiary albo adresy aukcji ... Co kolwiek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 15 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 tzn jeżdże tak srednio 60% asfalt i 40% teren Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 tzn jeżdże tak srednio 60% asfalt i 40% terenfiltr papierowy mozna wyciagnac, otrzepac a nawet odkurzyc, jezeli mocno sie syfi. ja bym zalecal wymienic co rok, jezeli to nie majatek dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 tzn jeżdże tak srednio 60% asfalt i 40% terenA gabkowy pierzesz, po czym nasaczasz specjalnym preparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 15 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 ok, to mój błąd bo nie napisałem jakie mam moto a mam MZ ETZ 250, a tam jest inny filtr, taki okrągły (nie wiem jak taki sie nazywa - siatkowy czy jaki?) Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 nie wiem jak taki sie nazywa - siatkowy czy jaki? Suchy filtr powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Suchy filtr powietrza.ktory w 3 city kosztuje 13 zeta, wiec polecam co rok nowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oociep Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 A ja mam pytanko gdzie zakupić jakiśdobry filtr powietrza do DT80 LC II Podajcie jakieś namiary albo adresy aukcji ... Co kolwiek Wejdz na www.danmot.com.pl lub w larssonie sie zapytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi