Maar79 Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Witam Mój motor stał dość długo i teraz przy naciskaniu na przedni teleskop przy wciśniętym hamulcu przednim, jest taki odglos jak by przyrdzewiałe sprężyny, krótko mówiąc trzeszczy, odgłosy trochę ustapiły po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów ale mimo to wolałbym przeprowadzić jakieś smarowanie profilaktyczne. Czy mozecie mi doradzić jak to zrobić domowym sposobem. Byłem z tym przy okazji wymiany płynów w serwisie ale jak to w serwisiej już mi chcieli wymieniać uszczelniacze oleje i wszystko naraz nawet dokładnie nie sprawdzili co trzeszczy. Wycenili na 300 zł. Bede wdzięczny za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Tam nie ma czego smarowac- wszystko jest skapane w oleju. No chyba ze wyciekl, ale to malo prawdopodobne przy zalozeniu, ze simmeringi sa o'k. Odkrec sroby od gory i sprawdz poziom oleju w lagach. Jesli poziom jest wlasciwy to nie masz sie czym przejmowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maar79 Opublikowano 10 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Dzięki Worriot za radę powiedz mi jeszcze bo to moj pierwszy motocykl i dopiero sie ucze, czy jak odkrece te nakretki czy sruby to przednie kolo nagle mi nie odjedzie czy cos ?? :D i jak juz je zdjeme czy jest tam jakas miarka do zbadania poziomu oleju? czy trzeba do srodka ziornąć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Bez obawy- kolo ci nie odjedzie, ale musisz to robic ostroznie bo moze wyskoczyc sprezyna. Niestety nie ma miarki, ale niektore instrukcje podaja odleglosc pomiedzy krawedzia rury nosnej a poziomem oleju. Nie wiem jak jest w przypadku drag stara, ale jednego jestem pewien- poziom oleju powinien byc w obu rurach taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi