krasnal Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Czy takie wylaczanie moze spowodowac awrie silnika?Gdyby mogło spowodowac awarię to chyba nie montowaliby tego 8) Ostatnio rozmawiałem ze znajomym mechanikiem' date=' który wytłumaczył mi że w przypadku wyłaczenia tym przełącznikiem (mimo tego że kluczyk jest w pozycji ON) napięcie podawane jest tylko na lampkę kontrolną luzu (wszyskie inne moduły są odcięte).Swego czasu była dość burzliwa dyskusja na 4UM o poprawnym wyłączaniu silnika. Spróbuj poszukać. mozliwosc odpalenia na 1 bieguNie tylko na 1. ale na każdym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Czyli na to wyglada ze okreslenie "wylacznik awaryjny" w instrukcji obslugi jest lekko na wyrost.Dzieki Krasnal na wytlumaczenie roznicy :D Nie tylko na 1. ale na każdym.Tak, tak - o tym myslalem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikoExtrem Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Witam !!Ja mialem takie same objawy jak kupilem swoja maszyne, ale po wymianie swiec i fajek wszystko wrocilo do normy a jezeli chodzi o ten czujnik to tez posiadam. Nawet dziala !!! Mozesz jescze zanim zaczniesz na dobre jezdzic wymienic olej i filtry oraz zrobic synchronizacje gaznikow bo mimo ze byli wlasciciele mowia ze wszystko bylo robione to jest z tym czasem troche inaczej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioPoznań Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 OK Dziekuje za odpowiedzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Jesli nie kupowałeś od znajomego albo z baaardzo zaufanego źródła (komisy do nich nie należą) to powinieneś:1 - wymienić olej i filtr oleju (koszt ok 130 zł)2 - wymienić olej w przekladni kardana (koszt ok 5 zł bo wchodzi tylko 2 setki)3 - wymienić lub bardzo dobrze oczyścić filtr powietrza (koszt 70 zł)4 - skoro przerywa to wymienić świece i kable (świece po 11 zł za szt, kable nie pamiętam)5 - najlepiej byłoby wyregulować gaźnik i zawory (zanim wypalisz gniazda jak się podeprą zaworki) i tu poszukaj rozsądnie niedrogiego mechanika, bo Virówka ma tylko po 2 zawory na cylinder więc roboty nie jest dużo (koszt około 150 zł zawory + gaźnik łącznie).Popatrz jeszcze na uszczelniacze na przednim widelcu. Jeżeli lagi są mokre od oleju to wymień siemeringi (koszt 26 zł za kpl + olej około 15 zł bo wchodzi mało). To można zrobić samemu jeśli ma się troche smykałki. Ale jeśli lagi są suche to wszystko jest ok, albo gorzej - nie ma wcale oleju! Niech ktoś z bardziej doświadczonych kumpli się przejedzie i zobaczy jak działa zawieszenie z przodu.No i po tym w drogę i jeżeli coś nie gra to pytaj na forum. Jak wydałeś 6, czy 8 czy też 10 tys na motocykl to nie zepsuj go sobie oszczędzając 300 zł na początkowe wymiany i regulacje.Co do cen części i akcesoriów to możesz zobaczyć np. na www.sklepmotocyklowy.pl tam wpisz model motocykla i wyszukaj wsyzstko co do niego mają.Po pytaniach widze, że pewnie nie masz instrukcji więc jeszcze przypomnę, że warto napompować koła zgodnie z ciśnieniami napisanymi na naklejce (prawa strona wahacza tylnego) i nie zapominać o regulacji wstępnego napięcia sprężyn tylnich. Zrobisz to samemu np kluczem rowerowym (jeśli nie masz fachowego).Pozdrawiam Viagrowca i zyczę miłej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioPoznań Opublikowano 13 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Inhalt dziekuje za podpowiedzi! A wiec swiece kupilem nowe (groszowe sprawy) i juz wszystko ladnie chodzi.W tym tyg. bede zmienial olej w silniku i wale kardana,bo juz wiem jak to sie robi (poza tym mam smykalke do napraw-mam malucha,to juz wszystko wyjasnia :D Gaziory sa wyregulowane,opony mam nowe,ogolnie wszytsko cacy :D A przednia zawiecha tez ladnie dziala i olej nie leci,tylnia ustawilem na najbardziej miekka ;) Moto kupilem za 7 tys rok 93 (koncowka) moto z niemiec ma przejechane 22 tys. wszystko udokumentowane,jezdzili nim jacys dziadkowie :P Stan idealny,na prawde nie powiedzial bym ze ta Virowka ma tyle lat :) P.S Swietna atmosfera panuje na tym forum! Pozdrawiam wszystkich!! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi