Jasse James Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Kolega mi gadał że pomalował moto za 90 zł.Nie wiem czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasse James Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 W takim razie ile kosztuje pomalowanie całego ogara u lakiernika i ile kosztuje chromowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spec Opublikowano 9 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 NIee za 90zł raczej nikt ci nie pomaluje chyba ze po znajomosci a wlasnie bo ja tez mam chromy schowek metalowy chrom ale schowek sie trzyma ale blotniki tez sa chrom ale niestey juz niewytrzrymaly i matowieja co z nimi zrobic ??? Jak zrobić żeby blyszczały ladnie ... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebok Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Może polerka? Bierzesz papier wodny 800, 1000, 1200, 1500 i na koniec 2000 a potem filcem wszystko ładnie pucujesz z pastą polerską, aż sie przejżysz jak w lusterku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Ja jawe miałem lakierowaną u znajomego lakiernika/blacharza za 50zł 8) Możesz samemu lakierować dobrym sprayem. Najważniejsze do dobrze przygotować powierzchnie przed lakierowaniem, tzn. zmatowić papierem wodnym 800 (?) i potem ekstrakcyjną odtłuścić. Jeśli już byś sie brał do malowania sprayem to pamiętaj kilka rzeczy: - Nietrzyamaj blisko powierchni malowanej spraya podczas malowania narobisz zacieków. Odległośc min. 30 cm- Spraya ciągnij zawsze w jedną stronę, np. od lewej do prawej- Nierób nigdy grubych warstw. Najlepiej rób dużo cieniutkich co ok. 10 minut.- Nigdy niesprawdzaj palcem czy farba już wyschła, tylko odczekaj nawet kilka godzin i więcej bo możesz porobić odciski i zpieprzysz całą robotę. AA, zapomniałem o najważniejszym. Dobrze by było pierw przed lakierem prysnąć podkładem. W razie obić niewyskoczy Ci odrazu goły metal i w ogóle. Więcej grzechów niepamiętam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi