taboret1 Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Mam mały problem z motorowerem Bajaj Sunny 50ccm. Chodzi o to, że nawet gdy jest dobrze rozgrzany, a od czasu uruchomienia nie przekraczałem 40km/h, próba wejścia na wyższe obroty by podnieść prędkość kończy się dziwnym, jakby dławieniem. Gdy puszczę manetkę gazu, wszystko wraca do normy. Przyspieszyć do 50km/h mogę, ale wygląda to tak, że powyżej 40, albo daje dużo gazu i długo czekam aż przestanie się dusić, albo przyspieszam baaardzo powoli, wtedy wszystko jest ok. Ale trochę jest to dobijające, i chyba nie dokońca normalne. Co z tym zrobić?Aha, jeszcze jedno pytanko- jakie blokady w nim mogą być zastosowane? Trochę on się różni od innych, np. napędu nie ma na pasek ale na łańcuch w kąpieli olejowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Mój kumpel miał pare lat temu to gówno, sprzedaj to i kup japonie zapomnisz o problemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opu Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 masz blokade predkosci jezdzilem na tym i tak samo bylo to blokada zebys nie przekroczyl wiecej niz 40 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taboret1 Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Mój kumpel miał pare lat temu to gówno.Ej no ziomek, bez przesady... Nie mam zamiaru jego sprzedawać.On przyspiesza do tych 5 dyszek, ale trochę powoli. Jak już po odpaleniu osiagnę 50, to potem idzie bez żadnego problemu, wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi