Wilq Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Witam!! Mam problem z moim nowo zakupionym Junakiem... nie mogę wrzucic w ogóle luzu... po ostatnim śmiganiu jak wrzuciłem jedynke tak zostało i nie chce za cholere się zmienić... nie wiem co mam napisać jeszcze... sprawdzałem już zmieniacz biegów i wszystko wygląda OK... nie wiem tylko czy zębatka która zmienia biegi(wchodzi do bloku silnika i zachodzi na niego segment zębaty - chyba się to nazywa wałek wodzików) powinna się ruszać czy nie... u minie się nie rusza... :) - nio a po za tym jak się ma do tego stan i ilośc oleju... bo jak zlałem stary(po poprzednim właścicielu) to było go mniej niż 0,5 litra, a konsystencje miał błota... ;)...Mam tylko nadzieję że go nie zatarłem i pluje sobie w brodę że nie sprawdziłem tego oleju wcześniej.Ludzie poradźcie co tu zrobić bo sezon się zaczyna na dobre, pogoda się robi a moto będzie jak tak dalej pójdzie w garażu stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 sprzeglo ci wysprzegla ??jesli tak to radze zdjac dekiel skrzyni biegow i zerknac do srodka....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilq Opublikowano 2 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 ok... zerkne do środka prawdopodobnie jeszcze dzisiaj... ale czego konkretnie mam tam szukać... czy może być tak że zaleje go poprostu olejem i będzie dobrze(bo według orginalnej serwisówki to może być problemem)... co o tym sądzisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 rozbierz i poprostu przegladnij wszystkie podzespoly skrzyni, nastepnie zdaj relacje, nie moge ci nic powiedziec puki nie dostane zadnych informacji...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi