Skocz do zawartości

Zestaw tuningowy 60cc

lechu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tlok ma ksztalt zwyklego tloka od charta obecnie mam 5 szlif simsona czyli 41,25 co do tuleji to spoko bo tam nie ma prawie zadnych obciazen bo pierscionki nie schodza tak nisko ;) najwiekszy problem z tlokiem od sima jest to ze trzeba go podcinac od gory jak i od dolu zeby zachowac fazy rozrzadu

Gość KrzyChules

tuleja jest na skraju i przy przegrzaniu ci sie pofałduje

ja wsadzilem 40 z tych powodow lecz miałem w rece 41 wejsc by weszła napewno

ale jak dla mnie cylinder szlifowali na 40 to ten gorny pierscien odpadł i zobaczyłem ile "mięsa" mam okazało sie ze niewiele ( ten pierscien przykleiłem i nawet sie trzyma , glowica go dociska a pierscienie i tak tu nie dochodza )

a tloka z s51 nie da sie zalozyc bo ma nizej miejsce na sworzen ( wiem bo tez tak myslałem z tym tloczkiem ) i rowek pierscienia wychodził poza tuleję

czyli mogles tylko od simsona duo gdyz ma tak samo miejsce na sworzen

aa i tlok trzeba przyciac od dolu i przy tych wycieciach na kanaly

No wlasnie dokladnie szlifowane nominaly co do skrzywien to nic sie nie dzieje kolega ma w charcie tlok 41,50 zostalo 1mm scianki zrobil juz na tym kolo tysiaca kilometrow i jak narazie nic sie nie dzieje i przy cenie zesztawu do charta ktory na allegro kosztuje 140 zeta szlif jest dobrym wyjsciem tym bardziej ze szlifowany stary cylinder jest lpeszy niz nowy :)a koszt szlifu to tytlko 30 zeta wiec za 50 masz zestaw na 55 lepszy niz nowy ;)

• 2 tygodnie później...
TAKIE ZESTAWY SĄ BARDZO FAJNE MUJ SIMEK MA 60 CM  IDZIE OKOŁO 70 KM BO MAM Z PRZODU  ZEMBATKE 17 ZEMBÓW ALE JAK BYM MIAŁ 70 CM TO BY ŚMIGAŁ 85KM

A TY GDYBYŚ NIE MYŚLAŁ O ŚMIGANIU SZYBKIM NA MOTO TYLKO BYŚ ZACZĄŁ MYŚLEĆ NAD TYM ŻEBY MIEĆ DWÓJĘ Z MATY TO BYŚ LEPIEJ NA TYM WYSZEDŁ

hej ja mam problem nie wiem gdzie najlepiej kupić cylinder 60ccm bo każdu mówi co innego. ja chce fachowej porady. :) :) gdzie kupić dobry cylinder?? a i jeszcze jedno. ile km. sie go dociera?

a może to:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=59988350