rider Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ostatnio przy odpalaniu dziwnie się zachowuje, nie chce odpalać na odkręconym kraniku, a jak go zamknę to od razu zaskakuje. Od razu po tym odkręcam kranik i chodzi wszystko OK, tylko zastanawia mnie czemu nie chce odpalać na otwartym??? Jeszcze jedno, jeśli przejechałem ok 2,5km i nagrzał się silnik, potem wyłaczyłem i stałem ok 1h i nie wystygł do końca. Czy przy odpalaniu mam używać ssania czy też nie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 MOze masz zle ustawiony poziom paliwa w gazniku?? Albo to tylko taki zludzenie z tym kranikiem (zakrecasz kranik jak on chce odpalic :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ostatnio przy odpalaniu dziwnie się zachowuje, nie chce odpalać na odkręconym kraniku, a jak go zamknę to od razu zaskakuje. Od razu po tym odkręcam kranik i chodzi wszystko OK, tylko zastanawia mnie czemu nie chce odpalać na otwartym??? Jeszcze jedno, jeśli przejechałem ok 2,5km i nagrzał się silnik, potem wyłaczyłem i stałem ok 1h i nie wystygł do końca. Czy przy odpalaniu mam używać ssania czy też nie? Pozdrawiam Hmm, Co do ssania to jesli silnik jest ciepły/letni to bez ssania uruchamiasz. A co do palenenia, może Ci sie cos nie tak z kranikiem/doprowadzeniam paliwa do gaznika(masz Filtr jakiś?) , moze gaznik. Wygląda ze zasysa odwrotnie niz zazwyczaj, kiedy to po otwarciu kranika zasysał sobie paliwo do gaznika. Obczaj gaznik, moze cos sie zawiesiło. PZdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Albo to tylko taki zludzenie z tym kranikiem (zakrecasz kranik jak on chce odpalic :D )Nie no, to jest tak, że kopię kilka razy i nie pali. A zaraz zakręcę kranik to od razu zapala. Jeszcze sprawdzę to.... Dzięki za szybką odpowiedź... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi