Fazi Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Witam!Wybieram sie do Danii na Transalpie, czy ktoś z was tam był??może macie jakies sugestie, informacje lub porady??Dzięki z góry za info.Pozdrawiam fazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietra Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Uwaga na ograniczenia na autostradach - policaje ustawiaja sie na wiaduktach i robia foty - potem cie doganiaja albo wysylaja zdjatko i rachunek do domu. Polecam przejazd mostem przez Wielki Belt - robi wrazenie - ale jest dodatkowo platne Paliwo na stacjach jest troche tansze jak placisz bezobslugowo - czyli karta przy dystrybutorze W Kopenhadze polecam nowa kolejke gorska w Tivoli - nazywa sie Demon i jest ostra - pozostale atrakcje sa wysoce dyskusyje a wstep kosztujeWarto tez poplynac tramwajem wodnym po porcie i kanalach - ale info tylko po angielsku Na Fonii nie wiem co jest ciekawego. Na Jutlandii oczywiscie LegoLand - otwieraja od 23 marca do..... nie pamietam ale do jesieni Warto poganiac bocznymi drogami, wszedzie ladnie, w fiordach fajne winkle. Na gorki nie licz, najwyzsze wzniesie w Danii ma 107mnpm ;) Generalnie kraj dosc drogi, w fajnej knajpie zaplacisz duuuuzo DKK, ja podczas mojego pobytu w Kolding stolowalem sie w duzym centrum handlowym we wloskiej restauracji gdzie ceny byly znosne. W zeszlym roku jeden gosc objechal baltyk i napisal fajna relacje, jest tez o Danii a teks ten jest chyba na riders.pl tylko teraz nie pamietam gdzie dokladnie. To wszystko tak na goraco, jak masz jakies pytania to wal, mam paru znajomych w Danii to sie moge dowiedziec. Aha i jeszcze jedno - czesto pada - przynajmniem mi sie to zdarzalo nagminnie. Pozdrawiam Cytuj ------------------------------------------- Polfa Grodzisk 1% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Hej Fazi, też jadę do Danii Transalpem :D Tylko, że ja w maju. Byłem już tam kiedyś na MZ. Jeśli jestes zainteresowany wspólnym wyjazdem w jedną stronę to daj znać, bo ja wracac będę przez Szwecję, być może dalej - Norwegię, Finlandię itd. Jest kilka miejsc do obejrzenia, mam gdzieś zapisane, póxniej dopiszę do posta. Poza tym możesz zaczerpnąć jakiegoś pomysła z mojej wyprawy do Danii w 2003- :idea: opis na mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Dzięki za odpowiedzi!!Ja będę jechał na początku do Hannoveru a dopiero potem do Danii, także nie będzie nam po drodze jechać z Tobą, ale dzięki za propozycje:)W Danii będę w części zach-póln. tzn w okolicach Hurup i Norre Vorupur, może wiecie coś na temat okolicznych "atrakcji"??Mam tylko nadzieje że nie będzie padać:D.Sorrki wielkie że dopiero teraz odpisuję ale jakoś tak nie było kiedy:)Pozdrawiam!Fazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi