Bartekk Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Mam dziwny problem z którym dotychczas sam sie nie spotkałem natomiast dzisiaj skończyłem skłądanie Junaka podpiołem instalcje i postanowiłem go odpalić. Przelałem gaźnik właczyłem zapłon i za drugim kopnięciem tak jakby chciał załapać ale..... starter nie odbija do normalnej pozycji tylko kładzie sie jak w jawie. Licze na waszą pomoc chciałem jutro troche pojezdzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miss_diva Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 a sprezyne wasc dobrze zalozyles? a moze pekla? a moto pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Moto odpala spręzyna jest bo nie zdejmowałem dekla a była. Stało sie to po raz pierwszy starter odbił tak mocno i teraz za każdym razem tak robi w poneidziałek rozbiore to sie rozejrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miss_diva Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ahaaczyli odbija ci w kolano podczas ospalania tak??Jesli tak to masz za wczesny zaplon ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zapłon jest ustawiony dobrze on nie odbija w kolano ale nie wraca do normalnej pozycji tylko przeskakuje dalej. Efekt wygląda jak w jawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miss_diva Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 nigdy nie odpalalem jawy - napisz cos wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Starter po kopnięciu nie odbija do normalnej pozycji tylko kładzie sie dalej do posiomu w taki sposób że uderza o drązek od biegów i wrzuca jedynke ;) Pozdrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miss_diva Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 powiem Ci, cala serwisowke przesmignalem, ale karpia przycialem :? pojecia nie mam co to moze byc - wiem jedno, bez rozbiurki niczego sie nie dowiesz. Tak sie zastanawiam - a moze zes zle kopniak na wieloklin zalozyl :twisted: a jak zdejmiesz dzwignie startera to co sie dzieje?? wtedy sie nie oprze o dzwignie zmiany biegow - sprawdz i melduj co i jak ;) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 standardowy problem przy zle wydystansowanej skrzyni i zbyt wczesnym zaplonie :lol: poprostu mowiac po chlopskiemu wyslizgal ci sie element w ksztalcie polksiezyca znajdujacy sie w wewnetrznej stronie dekla skrzyni biegow Ijest on do niego przynitowany i czesto wlasnie przez te nieszczesne nity potrafi olej ze skrzyni uciekac) i przy okazji pewnie tez czesc walka kopniaka, ktora sie o niego opiera i nie pozwala kopniakowi sie "polozyc" ;) Rozebrac skrzynie sprawdzic stan obu w/w elementow, jak cos to napawac i wyszlifowac albo zakupic nowe i porzadnie wydystansowac skrzynie :!: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 powiem Ci' date=' cala serwisowke przesmignalem, ale karpia przycialem :? pojecia nie mam co to moze byc - wiem jedno, bez rozbiurki niczego sie nie dowiesz. Tak sie zastanawiam - a moze zes zle kopniak na wieloklin zalozyl :twisted: a jak zdejmiesz dzwignie startera to co sie dzieje?? wtedy sie nie oprze o dzwignie zmiany biegow - sprawdz i melduj co i jak ;) :P[/quote'] a ty kolego to cos slabo dziadkowych rad sluchales :P a i z serwisowka warto byloby sie bardziej zaznajomic, chcac jezdzic junakiem......:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Dzieki wielkie!!! w środe go rozbiore bo wczesniej czas nie pozwala to zamelduje co i jak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miss_diva Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 dziadek nie uzyczyl mi zadnej rady poza jedna: nie kupuj tego zlomu, same z nim klopoty mialem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 dziadek nie uzyczyl mi zadnej rady poza jedna: nie kupuj tego zlomu' date=' same z nim klopoty mialem :P[/quote'] to w przeciwienstwie do mojego ;) bo mial praktycznie pierwszego z wypustu M07 a nastepnie cala game M10 i wszystkiego mnie nauczyl organoleptycznie i teoretycznie o nim 8) poza pradnica, z ktora mial caly czas problemy :? .... ale ogolnie nie sprzedalbym tego motorka za zadne skarby swiata :!: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 dziadek nie uzyczyl mi zadnej rady poza jedna: nie kupuj tego zlomu' date=' same z nim klopoty mialem :P[/quote'] to w przeciwienstwie do mojego ;) bo mial praktycznie pierwszego z wypustu M07 a nastepnie cala game M10 i wszystkiego mnie nauczyl organoleptycznie i teoretycznie o nim 8) poza pradnica, z ktora mial caly czas problemy :? .... ale ogolnie nie sprzedalbym tego motorka za zadne skarby swiata :!: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miss_diva Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 moj dziadek tez mial wiecznie problemy z pradem. poza tym sciorala mu sie kiedys na wyjezdzie (ze slaska w bieszczady po sam kres!!) zebatka posrednia iskrownika (ta mala) bo byla z jakiegos tworzywa sztucznego!! 8O poza tym raczej chwalil Junasia ;) ale wiecznie mi go odradzal, bo marudzil, ze ciagle lapy w smarze bede mial :P PS! tez nigdy Junka nie sprzedam! to je moj "hary", pozatym rodzinna marka :P ojciec tez mial poki mu nie zabralem :):D:D pozdr! ps2 www.dzikijunak.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi