Gość pawcioZ Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To bedzie moja pierwsza maszyna za ciezko zbierana kase i nie chce jej wyzucic w bloto. Wiec jesli mozecie mi powiedziec co powinienem wybrac, cos doradzic (oba moto kosztuja w okolicy 15.000zl) : kawasaki ninja ZX7R z 97roku czy suzuki gs500f z 2004r (okolo 4tys przebiegu).osobiscie wolalbym kawasaki ale sam juz nie wiem czy to nie za mocna maszyna na poczatek. suzuki gs500f natomias jest w bardzo dobrej cenie (tak mi sie wydaje) jak na ten rocznik tylko nie wiem czy to dobry sprzet- lubie sobie poszalec i nie wiem czy sie na nim nie zawiode!Co wybrac? Moze jakies inne propozycje? :?: :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMax Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 GS jak powszechnie wiadomo to dobra opcja... sam ujezdzam 500e z 91 roku i jestem zadowolony, no ale jesli lubisz poszalec to na GSie nie ma za duzo mozliwosci... jesli juz cos jezdziles i masz poleczki dobrze w glowie poukladane to smialo mozesz kupic kawe... wiem ze to moze zludne wrazenie ale po jednym sezonie i prawie 10tys. na GSie wydaje mi sie ze przydaloby sie miec wiecej mocy... moze nie po to zeby jezdzic ponad 200 ale zeby dobrze przyspieszac do tych 150... milych zakupow :-) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 gs to padaka więc wybór jest oczywisty ps. za tematy o pirwszym motocyklu powinny byc bany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 sie posty rozmnożyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 kolejny klon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Strasznie duża rozrzutność GS a zx7r to jak wybierać między pistolecikiem a karabinem maszynowym. Wszystko zależy od Ciebie, jak czujesz się na motocyklu, ile km już nawinąłeś no i ile masz oleju w głowie :).Ciężko Ci coś doradzić na podstawie twojego opisu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 jeden z szacownych forumowiczów ma taki podpis pod nickiem: "spokojnie, pozwólmy działać naturze.." (jak przekręciłem to sorki) i chyba to powinno być twoje chasło. jeżeli to pierwsze moto to miej troche oleju w głowie i kup GS 500, po sezonie zawsze możesz sprzedać a nauczysz sie wiele przez ten czas. a co do mozliwości poszalenia to bez przesady- gs daje wiele frajdy z jazdy i poszaleć też można. pozdrawiam i życze rozsądnych wyborów!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Kup sobie 251 a resztę wydaj na piwko i paliwko (i mixol) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Cze Na Twoim miejscu wybral bym GSa,fajne moto i na poczatek spokojnie wystarczy,mocy w sam raz na jeden sezon(i dluzej ;) ),wczujesz sie i na nastepny sezon kupisz mocniejsze moto. No ale co wybrac na pierwsze moto bylo juz setki razy,przejrzyj forum.Aha zastanow sie jeszcze nad CB500 wedlug mnie lepsze od GSa,orazXJ600 tez zajebiste moto sam mialem,polecam :) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Jezeli to jest Twoj pierwszy moto to GS500. Nawet gdybys mial kawe to pewnie na bieszczadzkich winklach to dobrze objezdzeni jezdzcy objechali by Cie na MZ. Po prostu trzeba nabrac wpray, a duzo latwiej Ci bedzie to osiagnac na GS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras111 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 jeśli pierwszy motocykl to tylko gs lub coś podobnego na zx7 masz jeszcze czas a kupujac jakąs 500 nauczysz sie dobrze jeądzić i nabierzesz doświadczenia potrzebnego do jazdy na większych sprzętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi