Skocz do zawartości

Na jakich obrotach?

pawolffu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno zaczolem jezdzic na cagivie frecci 125, jest to moj pierwszy motocykl i mam pytanie na jakich obrotach ten 2 takt powinien chodzic tzn na jakich jezdzic zeby nie mulic silnika ale tez zeby go nie zajechac. Jak narazie odglos silnika nic mi za bardzo nie mowi, obrotosciomierz jest do 12 tys. a druga sprawa to jakie obroty powinien miec na luzie bez ssania. Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi i wszelkie sugestie... Przy okazji jak by ktos wiedzial skad mozna dostac serwisowke czy cos w tym stylu do tej cagivy to bede bardzo wdzieczny, czy jesli ktos zna jakies dobre stronki w sieci o tym motocyklu... Pozdrawiam wszystkich czytajacych...

mysle ze obroty to powinienes sam wyczuc, zalezy czy jezdzisz ostro i zalezy Ci na szybszych przyspieszeniach - to wtedy raczej wyzsze obroty, jednak jezeli jezdzisz spokojnie to raczej szybko wrzucasz biegi jednak bez przesady w drugą stronę, ciezko to powiedziec, musisz sam sie "zgrać" ze swoim moto i wtedy powinno byc ok mysle ze to kwestia wprawy:P ja w swojej detce przestawilem yvps(czy jakos tak) tak aby miec wiecej mocy na wyzszych obrotach kosztem nizszych-na ktorych rzadko jezdze ;)

wolne obroty w mojej DT sa 1250-1450 obr, wiec mysle ze u ciebie bedzie podobnie

jak cos mi sie przypomni to dodam

pzdr